Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

“Αραβική άνοιξη” ίσον απηνείς διωγμοί των χριστιανών

του Παναγιώτη Τελεβάντου
“Φοβόμαστε επειδή δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει η κάθε μέρα”, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.
«Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος, γιατί πριν από τρείς ημέρες έφυγα από το Κάιρο για το Ζιμπάμπουε όπου βρίσκομαι τούτη την ώρα. Δεν γνωρίζαμε ότι θα συμβούν όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα».
Θέλω να πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα ηρεμήσουν γιατί έρχονται και εκλογές μπροστά μας.
Πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε κανένα σύννεφο, μάλιστα είχαμε συναντηθεί όλοι θρησκευτικοί αρχηγοί για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Αλλά και τώρα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να ηρεμήσουμε τα πνεύματα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεόδωρος Β΄σε συνέντευξη που έδωσε στον κ. Αιμίλιο Πολυγένη του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”.

“ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Αυτά ας τα δουν όσοι άφρονες πανηγύριζαν για την “Αραβική άνοιξη”!!! και δεν κατανούσαν ότι οι “καλοί” Ισλαμιστές, που έμειναν τώρα ανεξέλεγκτοι με την πτώση των κοσμικών καθεστώτων είναι ελεύθεροι να πυρπολούν ναούς των Κοπτών και να προσπαθούν να ξεριζώσουν και τον τελευταίο χριστιανό που ζει στα Αραβικά κράτη.

Είναι κυριολεκτικά “άνω ποταμών” η αφέλεια όσων μιλούν για καλούς “Ισλαμιστές” όταν είδαμε στην πράξη τι επακολούθησε την πτώση του Σάχη στην Περσία και του Χουσείν στη Βαγδάτη.

Και για όσους εξακολουθούν να είναι τυφλοί τους προειδοποιούμε ότι αν πέσει και το καθεστώς Ασσάντ στη Συρία τα ίδια θα πάθουν και οι χριστιανοί του Πατριαρχείου Αντιοχείας! Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο οι “καλοί” Ισλαμιστές που θα εγκαθιδρυθούν στη Συρία.

ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝ

Παράλληλα όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι αφελείς μόνον όσοι ελπίζουν ότι θα προκύψει κάτι καλό με την άνοδο των “καλών Ισλαμιστών”. Αφελείς είναι και όσοι νομίζουν ότι με τους διαχριστιανικούς διαλόγους διασφαλίζεται η προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.!!!

Σιγά μη δεν χάσουν τον ύπνο τους οι “Αδελφοί μουσουλμάνοι” της Αιγύπτου επειδή κάποιοι μουφτήδες συναντώνται με τους ηγέτες των χριστιανών και μιλούν για ήπιους τόνους και ανεξιθρησκεία. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και ότι θέλουν ας λένε οι μουφτήδες και οι πατριάρχες.

Επομένως;
ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ

Ποια είναι η περιλάλητη χρησιμότητα των Διαθρησκειακών διαλόγων; Ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ομολογεί ότι όλοι οι θρησκευτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και είπαν να κάνουν ότι μπορούν, αλλά σε λίγες μέρες το κακό συνέβηκε.

Αρα;
Ποια είναι η χρησιμότητα των Διαθρησκεικων διαλόγων;
Μια τρύπα στο νερό! Τίποτε περισσότερο!
Χρεωκόπησαν οι διαχριστιανικοί διάλογοι; Ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το ομολόγησε χθες.

Αν η χρεωκοπία των διαχριστιανικών διαλόγων είναι ομολογημένη από τα χείλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η χρεωκοπία των Διαθρησκειακών διαλόγων είναι ομολογημένη από τα χείλη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Σφαγή χριστιανών Κοπτών από τον αιγυπτιακό στρατό.
"Γιατί ο στρατός και η κυβέρνηση μας σκοτώνουν;" ρωτά οBoula Zakie, και τα δάκρυα τρέχουνε στο πρόσωπό του και στο μαύρο πουκάμισο του, καθώς κάθεται στο Κοπτικό Νοσοκομείο και παρακολουθώντας τον φίλο του να μεταφέρεται με φορείο μέσα στην φασαρία και στο θρήνο. «Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε από αυτή τη χώρα πια. Νιώθω ότι αυτή η χώρα θα γίνει μουσουλμανική. Ο στρατός είναι αυτός που πυροβολεί το χριστιανικό λαό, και λέει στους Μουσουλμάνους, «εδώ, πάρτε τη χώρα σας τώρα." Και ξεχνάνε ότι εμείς ήμασταν οι πρώτοι εδώ".
Την Κυριακή το βράδυ ο αιγυπτιακός στρατός εξαπέλυσε θανάσιμη επίθεση σε μια χριστιανική διαδήλωση, όπου υπήρχαν τουλάχιστον 35 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες, και ένα νέο σκοτεινό κεφάλαιο άνοιξε για το μέλλον της Αιγύπτου..
Οι επιθέσεις από το στρατό, και η κάλυψη των επιθέσεων από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, φάνηκε σε πολλούς παρατηρητές ότι είναι μια άμεση προσπάθεια να υποκινήσουν συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο. Αιχμηρές ερωτήσεις προκύπτουν σχετικά με το ρόλο του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατιωτικού Συμβουλίου που επί του παρόντος διοικεί την Αίγυπτο, και έχει δηλώσει την πρόθεσή του να οδηγήσει την Αίγυπτο, στην μετάβαση στη δημοκρατία. Μερικοί λένε ότι η βία προκλήθηκε ως πρόσχημα για την παραμονή στην εξουσία, ή τουλάχιστον τη διατήρηση των προνομίων και της ανεξαρτησίας των στρατιωτικών.
«Σήμερα έγινε πραγματική σφαγή των Κοπτών», αναφέρει στην AINA Κόπτης ιερέας, ο πατήρ Filopateer Gamil, που λέει." Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε όλα αυτά που έγιναν. Έστησαν μια παγίδα για μας. Μόλις φτάσαμε, μας περικύκλωσαν και άρχισαν να πυροβολούν πραγματικά πυρά τυχαία πάνω μας. Στη συνέχεια, έφτασαν θωρακισμένα οχήματα και πέρασαν πάνω από τους διαδηλωτές. "

Η διαδήλωση των χριστιανών Κοπτών ξεκίνησε ειρηνικά το βράδυ της Κυριακής έξω από το κτίριο της αιγυπτιακής κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πρόσφατη καταστροφή εκκλησίας τους στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου και κατηγορούσαν το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου ότι δεν τιμωρεί τις επιθέσεις κατά χριστιανών. Η διαδήλωση κατεστάλη βίαια από το στρατό ενώ οι Κόπτες καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους με πολιτικά.
Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με ανταποκριτή του δικτύου "Αλ Τζαζίρα", άτομα απ' όλες τις ομάδες της αιγυπτιακής κοινωνίας. Κόπτες, μουσουλμάνοι, άλλοι χριστιανοί, άτομα από πολιτικές ομάδες, ακόμη και σαλαφιστές, οι οποίοι βρέθηκαν εν μέσω του χάους στο Κάιρο. "Αυτό που τους ένωσε δεν είχε σε τίποτε να κάνει με θρησκευτικά ζητήματα ή αιτήματα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η οργή απέναντι στο στρατό και το γεγονός ότι νοιώθουν πως πρόδωσε την επανάσταση" υποστήριξε ο ανταποκριτής του δικτύου.
Οι Κόπτες τη Δευτέρα θάβουν τους νεκρούς τους στις ταραχές, καταγγέλλοντας ότι άρματα μάχης συνέθλιψαν διαδηλωτές.
Τη νύχτα της Κυριακής ακούγονταν πυροβολισμοί ενώ στρατιωτικά οχήματα πυρπολήθηκαν και τυλίχτηκαν στις φλόγες και μαύρος καπνός τύλιξε την ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.
Ένταση επικράτησε έξω από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν δεκάδες τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια, αλλά και σε εκκλησία Κοπτών, όπου πλήθος πιστών διαδήλωνε κατά της θρησκευτικής βίας. "Γιατί δεν το κάνουν αυτό στους σαλαφιστές ή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα όταν οργανώνουν διαδηλώσεις; Αυτή δεν είναι πια η χώρα μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο χριστιανός κόπτης Άλφρεντ Γιουνάν.
Στην πλατεία Ταχρίρ, σήμερα, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας ενώ συνελήφθησαν δεκάδες "υποκινητές του χάους" χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για την ταυτότητά τους.
Ταυτόχρονα, η βία σκιάζει την πορεία προς τις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ που αναμένεται να διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο δέχεται πυρά από όλο το πολιτικό φάσμα γιατί δεν δίνει καθαρό χρονοδιάγραμμα πολιτικής μετάβασης, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της εξουσίας στο παρασκήνιο, έστω και αν παραδώσει την διακυβέρνηση σε εκλεγμένους πολιτικούς.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σαράφ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, λέγοντας ότι "δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να χειραγωγήσει το ζήτημα της εθνικής ενότητας της Αιγύπτου ή να καθυστερήσει την διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης". Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως για την κατάσταση.
Ανήσυχη η Ευρώπη
Φόβο για κλιμάκωση της θρησκευτικής βίας γεννούν οι αιματηρές συγκρούσεις, εν μέσω της χαοτικής μετάβασης στη μετά Μουμπάρακ εποχή. Αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη Δευτέρα την ανησυχία τους για τα επεισόδια στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε "ιδιαίτερα ανήσυχος και τρομαγμένος" ενώ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον υπογράμμισε ότι η θρησκευτική ελευθερία "είναι απολύτως θεμελιώδης".
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, καταδίκασε τα "πολύ σοβαρά βίαια επεισόδια" εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου και ζήτησε "ομόφωνη καταδίκη" της ΕΕ.
"Αυτό θα ήταν μια καλή ένδειξη πριν από τις εκλογές" τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Ισπανίδα ομόλογός του Τρινιδάδ Χιμένεθ έκανε, επίσης, λόγο για "ανησυχητική κατάσταση".
"Καλώ όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και λογική" επισήμανε με τη σειρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, τονίζοντας πως "η οδός της δημοκρατίας περνάει από τη θρησκευτική ανοχή".
Πηγή 1
Πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου