Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο ταλαντούχος κος Άγγελος Τόλκας...

«Άεργος» o υπουργός με εισόδημα 565 ευρώ τον μήνα πριν εκλεγεί βουλευτής
Πιστεύετε στα θαύματα; Αν όχι, πρέπει να το ξανασκεφτείτε, κυρίως τώρα που πλησιάζει και o Δεκαπενταύγουστος. Και, για να σας το αποδείξουμε, θα σας διηγηθούμε το επίτευγμα ενός νέου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την Ημαθία, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας. Κυρίες και κύριοι, ιδού το παιδί-θαύμα, που μπορούσε να ζει με 1.000 ευρώ τον χρόνο (το 2006 για την ακρίβεια) και να χτίζει πολιτική και επιστημονική καριέρα, ο Αγγελος Τόλκας, που όλοι οι συνομήλικοί του (έστω και τώρα) θα ήθελαν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας του.
Οσο δε για τους συναδέλφους του βουλευτές, ψάχνουν ακόμη να βρουν πώς με εισόδημα το 2007 3.620 ευρώ κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές σε ηλικία 29 ετών (λαμβάνοντας μάλιστα 7.500 ψήφους) και με 6.784 ευρώ εισόδημα το 2008 μπόρεσε να κάνει νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία και να βρεθεί βουλευτής Ημαθίας το 2009 και στους 20 μήνες να τοποθετείται από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου υφυπουργός Επικρατείας, καθώς θεωρείται αγαπημένο παιδί της σιδηράς κυρίας του Μαξίμου Ρεγγίνας Βάρτζελη.
Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι του έμειναν και χρήματα για να... νυμφευθεί (το Σάββατο 16 Ιουλίου), τότε η πορεία του δικηγόρου κατ' επάγγελμα κ. Τόλκα πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα σε όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου. Οσο για τους νέους και τις νέες της χώρας μας που θα «διοριστούν» μέσω ΜΚΟ στις «γαλέρες» των «πράσινων» stages με 625 ευρώ τον μήνα μεικτά, καλό θα ήταν να... υποστούν σεμινάρια επιβίωσης από τον ίδιο, αφού επί τρία ολόκληρα χρόνια ζούσε και πολιτευόταν με το αστρονομικό ποσό των 11.695 ευρώ (1.291+3.620+6.784), δηλαδή με 10 ευρώ τη μέρα, αν κάνει κάποιος την απλή διαίρεση! Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε (από όπου και τα στοιχεία), είχε και αποταμιεύσεις στην Εθνική Τράπεζα 10.000 ευρώ, στην Εμπορική 7.000 ευρώ και στην Πειραιώς 5.600 ευρώ. Στην πρώτη από εισοδήματα και στις άλλες δύο από συνδυασμό περιπτώσεων (γονική παροχή ή κάτι άλλο που δεν συγκεκριμενοποιείται στη δήλωση). Μάλιστα, ο κ. Τόλκας έχει υπογράψει και επιστολή στον πρωθυπουργό, μαζί με άλλους 47 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ζητεί να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία χρόνια.
Την πορεία του κ. Αγγελου Τόλκα προς το υπουργείο θα τη ζήλευαν οπωσδήποτε εκατοντάδες χιλιάδες νέοι. Παιδί γεωπόνου και δασκάλας (με τρία παιδιά) μπήκε στην πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε, μάλιστα, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης. Χωμένος στον φοιτητικό συνδικαλισμό για τα καλά, καθώς θεωρείται πρόδρομος μιας κομματικής καριέρας, βρέθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής στη Σύγκλητο, στην Κοσμητεία, στο Δ.Σ. του Τμήματος Νομικής και στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Διετέλεσε επί τρία χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη, με παρουσία σε συνέδρια και σεμινάρια στο Βέλγιο, στη Δανία, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στα Σκόπια, στην Τουρκία, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Το γεγονός ότι ταξίδευε πολύ φαίνεται ότι ήταν από τα κοινά στοιχεία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είδε στον φοιτητή με τη βαλίτσα, όπως τον θυμούνται οι συμφοιτητές του, ένα πράσινο αστέρι να ανατέλλει.

Κάποια στιγμή άσπονδοι φίλοι του άφησαν να διαρρεύσουν ότι η άνοδός του οφειλόταν στο ότι ήταν αρραβωνιασμένος με τη θυγατέρα του κ. Καστανίδη, πράγμα που διέψευσε αστραπιαία ο πρωτοκλασάτος υπουργός, λέγοντας ότι «με βάση τα οικογενειακά ληξιαρχεία, ο Αγγελος Τόλκας ουδέποτε εργάστηκε στο γραφείο μου και ουδέποτε υπήρξε αρραβωνιασμένος με την κόρη μου. Το μόνο αληθές είναι ότι συνέβη να είναι συμφοιτητές στη Νομική της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Αγγελος Τόλκας, πάντως, νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στις 16 Ιουλίου και όλοι μιλούσαν προχθές στην ορκωμοσία του για το... δώρο του πρωθυπουργού στον «εκλεκτό» της σκιάς του Ρεγγίνας Βάρτζελη.Αν και ήξερε αρκετές μέρες πριν ότι θα έμπαινε στην κυβέρνηση, κρατούσε το «μυστικό» επτασφράγιστο, μήπως και κάτι χαλάσει, γι' αυτό ισχυριζόταν ότι όλα αυτά τα διάβαζε στον Τύπο και δεν γνώριζε τίποτε.Ισως, βέβαια, το μυστικό για το πώς κατάφερνε και επιβίωνε όλα αυτά τα χρόνια να το ξέρει η σύζυγός του, η οποία, απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες, είναι οικονομολόγος.

Νίκος Ελευθερόγλου 05.08.2011

06.08.2011. Μάλλον η δεινή οικονομική του κατάσταση (όταν ζεις με δέκα ευρώ την ημέρα) δεν του επέτρεψε να ξοδέψει κάποια χρήματα, ώστε να επικοινωνήσει έστω και τηλεφωνικά με τη «δ» για να μας πληροφορήσει για το πώς κατάφερε το οικονομικό θαύμα του ο νέος υφυπουργός Επικρατείας ΑγγελοςΤόλκας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου