Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Από πια χώρα εισάγεται το "Ελαιόλαδο Καρφούρ";

Ιδού η απορία (και ερώτηση) κύριοι του ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία , είναι υποχρεωτικό να είναι γραμμένο στην ετικέτα το όνομα ( ή η κατατεθειμένη Μαρκα)
και η έδρα ή του παραγωγού ή συσκευαστή ή του πωλητή που εδρεύει στην ΕΕ, καθώς και έδρα του ελαιοτριβείου (ή εργοστασίου) επεξεργασίας) ή του συσκευαστή
Όπως ευδιάκριτα φαίνεται σε όλους τους καταναλωτές (με εξαίρεση τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ) στην συσκευασία του "περίφημου" ελαιόλαδου της πολυεθνικής απλώς (και παρανόμως) γράφει ότι συσκευάζεται για την Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. μέ έδρα τον Άλιμο, όπου ως γνωστό δεν υπάρχουν ελαιοτριβεία. Απο ποιον και που , είναι ...μυστικό της εταιρίας, όπως και οι άλλες προαιρετικές ενδείξεις ετικέτας, που όλοι οι άλλοι ηλίθιοι Έλληνες παραγωγοί βάζουν για να ενημερώνουν του καταναλωτές.
Κι αν ο βαθμός οξύτητας του λαδιού είναι άγνωστος, γιατί οι πελάτες να προτιμήσουν να αγοράσουν αντι το (υποτιθέμενο) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ραφιναρισμένο που έχει επεξεργαστεί με χημικά? Για να γλυτώσουν στα 5 λίτρα, 28 λεπτά? Γιατί αυτή όπως φαίνεται στην φωτό (κλικ) η "τεράστια" διαφορά στη τιμή.
Συμπέρασμα: Επειδή ο ΕΦΕΤ δεν πρόκειται να τολμήσει να ελέγξει τους Γάλλους για την παρανομία σήμανσης, αλλά και την προέλευση του λαδιού που μοστράρεται ως Ελληνικό, μην αγοράζεται ποτέ ελαιόλαδα που δεν γράφουν τον Νομό και την έδρα του ελαιοτριβείου, και μην πειραματίζεστε με ραφιναρισμένα βρωμόλαδα για να γλυτώσετε μερικές δεκάρες.
Θα τα πληρώσετε αργότερα ακριβότερα με...την υγεία σας...

P.s. Χρήσιμες πληροφορίες για το ελαιόλαδο στο http://www.elies-ladikalamatiano.gr/
adena-gr.blogspot.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου