Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ευρω-Δικαστήριο: Όχι στη φυλάκιση λαθρομεταναστών που αρνούνται να απελαθούν!

  • Σε ανοιχτή φυλακή μετατρέπουν οι βορειο-ευρωπαίοι τις χώρες του νότου

  • Οι "ανθρωπιστές" νομοθετούν με τον πλέον ρατσιστικό τρόπο εις βάρος αυτών που υποτίθεται ότι προστατεύουν

  • Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υπό όρους μετακίνηση εντός των ορίων της Ε.Ε.
    Η Ιταλία δεν μπορεί να φυλακίζει λαθρομετανάστες, οι οποίοι αγνοούν τις εντολές να εγκαταλείψουν τη χώρα, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους λαθρομετανάστες, η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψήφισε νόμο το 2009, ο οποίος καθιστά την παράνομη παραμονή στη χώρα αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.

    Ωστόσο, η φυλάκιση λαθρομεταναστών έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία περί επαναπατρισμού, κύριος στόχος της οποίας είναι "να υιοθετηθεί μια αποτελεσματική πολιτική για τον επαναπατρισμό υπηκόων από τρίτες χώρες, η παραμονή των οποίων (στην ΕΕ) είναι παράνομη, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους", αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε δικαστήριο της πόλης Τρέντο, της βόρειας Ιταλίας για την υπόθεση του Χάσαν Ελ Ντρίντι, ενός Αλγερινού, ο οποίος το 2010 διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Ιταλία σε διάστημα πέντε ημερών επειδή δεν είχε άδεια παραμονής.

    Ο Ελ Ντρίντι καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους επειδή αγνόησε τη διαταγή αυτή. Ο Αλγερινός έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει ότι οι δικαστές του Τρέντο πρέπει να αγνοήσουν τις ποινές φυλάκισης που προβλέπει η ιταλική νομοθεσία περί μετανάστευσης.

    Πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου