Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Διατροφική ασπίδα κατά του καρκίνου

Ακόμα περισσότερες τροφές με αντικαρκινική δράση.

1.Πες ναι, στα βατόμουρα. Περιέχουν ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά, που έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ισχυροί σύμμαχοι στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.

2. Πολλών ειδών τυριά με χαμηλά λιπαρά. Και γενικότερα γαλακτοκομικά, πλούσια σε βιταμίνη D. Μελέτη που έγινε σε 120.000 προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα τυριών με μειωμένα λιπαρά, έδειξαν ότι διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού.

3. Γεύματα σολομού. Ή άλλου είδους ψαριού, πλούσιου σε Ω-3 λιπαρά.

4. Προϊόντα ολικής άλεσης. Οι υδατάνθρακες ολικής άλεσης είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών. Ευρωπαίοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με την υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών, είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

5. Πιείτε ζεστό τσάι. Η κατανάλωση από 2 έως 6 φλιτζανιών ζεστού τσαγιού ημερησίως, βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος καθώς και προστατεύει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Πιείτε το καυτό για να αποκομίσετε τα μέγιστα από τις κατεχίνες του.

6. Εκτός από το χυμό και το ξύσμα. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, ακόμα και μία κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, έως και 30%.

7. Γεμίστε το πιάτο σας με φρούτα και λαχανικά. Δεκαπενταετής μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, είχαν 70% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνους του πεπτικού σωλήνα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου