Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΧΟΥΝΤΑ τότε ή και σήμερα;

21η Απριλίου 1967. ΧΟΥΝΤΑ.
Τι σήμενε και τι υπήρχε τότε;
Απαγορευόταν οτιδήποτε ήταν κατά του καθεστώτος ή ακόμα κι αν απλώς δεν τούς άρεσε. Όποιος αντιδρούσε οδηγούταν στην φυλακή. Όσοι ήταν καθεστωτικοί είχαν κάποια μορφή ασυλίας στην συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους Έλληνες και συνανθρώπους τους.
Οι αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα πέρνονταν κατά το δοκούν (αυτόματο διαζύγιο για μιά νύχτα). Μπορούσαν όσοι είχαν εξουσία μικρή ή μεγάλη να την καταχραστούν. Για παράδειγμα κάποιος Αγγελόπουλος ο οποίος έφερε σάπια κρέατα από την Αργεντινή αν θυμάμαι καλά που όταν όμως αποκαλύφθηκε μπήκε φυλακή.
 Στα Εθνικά θέματα έγιναν υπαίτιοι της τραγωδίας της Κύπρου.
 Όπως ισχύει πάντα όμως ουδέν κακόν χωρίς καλόν και αντιστρόφως.
Υπήρχε ελάχιστη εγκληματικότητα, η καθημερινότητά μας ήταν χωρίς φόβο, τα σπίτια μας μέναν ανοιχτά μέρα νύχτα, τα παιδιά μας δεν σκεφτόμασταν καν να ανησυχήσουμε για το που είναι, υπήρχε η φτώχεια της εποχής αλλά με προοπτική και ανάπτυξη, το ισοζύγειο ήταν θετικό (δεν υπήρχε πρακτικά εξωτερικό χρέος) και ο μόνος φόβος της καθημερινότητας ήταν του ''χωροφύλαξ''.

 Σήμερα σε πλήρη Δημοκρατία, εγώ, αισθάνομαι και διορθώστε ή συμπληρώστε, ότι τα οικονομικά μου πάνε κατά διαόλου και μόνο προς τα κάτω έχει πορεία. Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια, έκλεισαν τις στρόφιγκες, η ανεργία είναι στο μέγιστο, ανάπτυξη μηδέν, το κράτος που είναι υπεύθυνο για όλα (όσα φάγαμε μαζἰ), αποφασίζει όποιος δεν πληρώνει να φυλακίζεται (αν επί χούντας χαρίστηκαν χρέη αγροτών ή ταξιτζήδων δεν θυμάμαι).
Την Κύπρο την έχουν αφήσει στο έλεός της (ορθά κοφτά υπέρ της πρότασης ΑΝΑΝ που ήταν υπέρ των Τούρκων γι' αυτό και την στήριζαν και κατά του Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ). ΑΟΖ ούτε συζήτηση (κότες ή προδότες;).
 Εγκληματικότητα σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνον κοιμόμαστε σαν φυλακισμένοι αλλά φθάνουν στο σημείο αυτοί που κυκλοφοράνε με συνοδεία αστυφυλάκων, μπράβων και αυτοκινήτων να μας απειλούν με φυλακή αν αντιδράσουμε απέναντι σε παραβάτη ή εγκληματία στην περίπτωση που είναι αλλοδαπός. Η δε γυνή, λένε, καλό θα είναι σε ορισμένες περιοχές να αποφεύγουν την κυκλοφορία μόνες όταν νυχτώνη! Οι δε κλέφτες για να πάνε φυλακή πρέπει να έχουν κλέψει λιγα, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ (προσοχή όχι να έχουν και να μην θέλουν) να πληρώσουν φόρους, έχουν δεν έχουν δουλειά ἠ ας τους χρωστάει το Κράτος και να μην δέχεται συμψιφισμό.
Αντιθέτως αν έχεις κλέψει το Δημόσιο, αν έχεις πάρει μίζες (τουλάχιστον κάποιων εκατομυρίων), μαλάκας είσαι, φυσικά και δεν πας φυλακή. Άσε βέβαια αν είσαι ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ. Έχει όμως η Δημοκρατία μας επιτυχίες στην αντιτρομοκρατική. Σωθήκαμε.
Ερώτηση: Έλληνα, πότε θεωρείς ότι είχες περισσότερη πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; επί χούντας ή σήμερα; Aν σας μπέρδεψα, δεν είμαι χουντικός. Είμαι απλώς ένας Έλληνας που μου στροβιλλίζει το μυαλό αυτό το ερώτημα. Σήμερα έχουμε Δημοκρατία; Έχουμε κυβερνήσεις που προασπίζονται τα συμφέροντα της Πατρίδος και του Λαού της; Aντί να ασχοληθούμε με την καταραμένη χούντα λόγω των ημερών ας ασχοληθουμε με αφορμή την επέτειο της χούντας αν σήμερα έχουμε Δημοκρατια. Και αν όχι όπως πιστεύω εγώ, ας ψαχτούμε ποιό μπορεί να είναι το σημερινό Πολυτεχνείο.

Αναγνώστης

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου