Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Με αυτούς τους «εξτρεμιστές εθνικιστές» κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν ακόμα να κάνουν διάλογο;

Για άλλη μία φορά τα ελληνικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην προβάλουν τις προκλητικές εθνικιστικές κινήσεις των Σκοπίων μέσα στην Ελλάδα αυτή τη φορά. Όπως γράφει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κατά την διάρκεια της τελετής της επίσημη εγκατάστασης στην Ελλάδα της λεγόμενης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας», διοικητής της οποίας θα είναι τα πρώτα δύο χρόνια ανώτατος αξιωματικός της FYROM, οι σκοπιανοί στρατιώτες οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για την συγκεκριμένη τελετή επεδίωξαν να παρελάσουν μαζί με τις μονάδες των άλλων βαλκανικών χωρών με την ένδειξη «Μακεδονία» επί των στολών τους.
Επιπρόσθετα οι σκοπιανοί στρατιωτικοί επιθυμούσαν να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο κατά την διάρκεια της παρέλασης στον οποίο όμως υπήρχαν αναφορές στην «Μακεδονία». Τελικά κατόπιν υπόδειξης της ελληνικής πλευράς στις στολές των σκοπιανών στρατιωτών τοποθετήθηκε αυτοκόλλητο με την ένδειξη «army» ενώ δεν επιτράπηκε στους σκοπιανούς στρατιώτες να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο μέσα στην Θεσσαλονίκη ως φιλοξενούμενοι.

Και ενώ οι ελληνικές αρχές έπραξαν το αυτονόητο το ερωτηματικό που προκύπτει είναι πότε επιτέλους στο ελληνικό ΥΠΕΞ θα αντιληφτούν ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καθεστώς που κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Ελλάδας θεωρείται εκδήλωση αδυναμίας, πότε κάποιοι προοδευτικοί κύκλοι των Αθηνών θα ξυπνήσουν επιτέλους και θα δούν ότι το αυγό του φιδιού δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στα Σκόπια και στα Τίρανα εκτός και αν ο εθνικισμός των γειτόνων μας είναι ο καλός εθνικισμός. Λέμε τώρα…..

Πηγή

1 σχόλιο: