Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΕΞΙΚΟ

Ανθελληνικό λεξικό χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση; Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι αληθινό. Όπως αληθινό είναι και το «Ελληνο-Μακεδονικό» λεξικό που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς καμία ένσταση από την ελληνική κυβέρνηση. Άλλωστε, η διαφωνία και οι βαρύγδουπες δηλώσεις θα ήταν περιττές αφού η ίδια η κυβέρνηση χρηματοδοτεί εμμέσως την έκδοση του λεξικού. Η προπαγάνδα από μέρους των Σκοπιανών συνεχίζεται. Σκοπός τους αυτή τη φορά; Να αποδείξουν φυσικά ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα»...
Για την ακρίβεια, το… γνωστό «Ουράνιο Τόξο» δηλαδή το κόμμα των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων», δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να «θάψει» τοιουτοτρόπως την Ελλάδα. Πριν μερικά χρόνια είχε παρουσιαστεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ένα παρόμοιο λεξικό, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το λεξικό που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης. Τώρα, που η χώρα βρίσκεται υπό κρίση, άδραξαν την ευκαιρία να συκοφαντήσουν και να ειρωνευτούν εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση και τον λαό.
Έργο… Σκοπιανών
Η αμφιλεγόμενη και εξυπηρετούσα σκοπιανά συμφέροντα οργάνωση «Ουράνιο Τόξο», η οποία διαφημίζεται και ως μέλος του ευρωπαϊκού κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», είναι γνωστή για τις προπαγανδιστικές κινήσεις της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο λεξικό του «Ουράνιου Τόξου» περιλαμβάνεται ο ιστορικός χάρτης με την εξέλιξη της Ελλάδας από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως… τεκμήριο της ελληνικής «επεκτατικότητας».

Εκτός από τις προκλητικές πράξεις του όπως, το περίφημο λεξικό και διάφορα που ανεβάζει κατά καιρούς στην ιστοσελίδα του, το «Ουράνιο Τόξο», οι προπαγανδιστές των Σκοπίων χλευάζουν και ειρωνεύονται την ελληνική κυβέρνηση που δε δέχεται η ΠΓΔΜ να ονομαστεί Μακεδονία. «Λυπούμαστε, αφάνταστα που η Ελλάδα, η χώρα μας, δε σέβεται τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», αναφέρεται στο site της οργάνωσης και παρακάτω μεταξύ άλλων έχουν γράψει: «Αλλά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού βρήκε την αγκαλιά της στο ευρωπαϊκό ίδρυμα Centar Maurits Coppieters». Ενώ λίγο πιο κάτω δε χάνει την ευκαιρία να ειρωνευτεί την κυβέρνηση: «Χαιρόμαστε που η χώρα μας έμμεσα χρηματοδοτεί την έκδοση αυτού του Λεξικού της μακεδονικής-ελληνικής γλώσσας μέσω των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Centar Maurits Coppieters».

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη έκανε… πάταγο αφού προσπαθούσαν προσπαθούσαν να στριμωχθούν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 11(!) άτομα. Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών υποβαθμίζει την όλη υπόθεση αφού τη θεωρεί ήσσονος σημασίας.

«Μας συκοφαντούν»

Από την άλλη, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος «νίπτει τας χείρας» του, τονίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Και τονίζει: Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μας. Το λεξικό αυτό είναι από το «Ουράνιο Τόξο» και έναν κορσικανό βουλευτή Francois Alfonsi, ο οποίος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-E.F.A., που είναι ξεχωριστό κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή είναι μόνο εφτά ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας δεν επαρκούν ώστε να έχουν δική τους πολιτική ομάδα. Έτσι έχουν ενταχθεί ως συνεργαζόμενοι στην ομάδα των Πρασίνων.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ

Και όμως, τυπώθηκε με… κρατικά κονδύλια!

Και αφού εσπευσμένα έστησαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την επόμενη μέρα μετέβησαν στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν το νέο, σύγχρονο και εκτυπωμένο βοηθητικό λεξικό, το «Ελληνο-Μακεδονικό». Όπως αναφέρουν σε λίγα χρόνια το συγκεκριμένο λεξικό θα είναι η απόδειξη ότι η μακεδονική γλώσσα υπήρχε και θα υπάρχει και δε μπορεί να αμφισβητηθεί ένα τέτοιο γεγονός καθώς όπως τονίζουν συνέβαλε στον παγκόσμιο πολιτισμό.. Από τη μια το λεξικό δημιουργήθηκε για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα και τα Σκόπια είναι η ίδια χώρα. Από την άλλη όμως, όλο το σκηνικό λασπολογίας που έχει στηθεί εις βάρος της Ελλάδας έχει κάποια σκοπιμότητα.

Η οργάνωση με αφορμή το λεξικό δε δίστασε να ειρωνευτεί και να ρίξει τα πικρόχολα βέλη της προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ναι μεν αρνείται τα Σκόπια και τη γλώσσα τους ως ελληνική αλλά δίνει τον οβολό της στην έκδοση του «Ελληνο-Μακεδονικού» λεξικού. Και αυτό δεν είναι μέρος των συκοφαντιών τους κατά της χώρας μας. Το λεξικό που δημιούργησε το «Ουράνιο Τόξο» θα τυπωθεί από το Centar Maurits Coppieters, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. Έτσι, άρχισαν να ειρωνεύονται την ελληνική κυβέρνηση που εμμέσως χρηματοδοτεί την έκδοσή του, μέσω των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο με τη σειρά του «συντηρεί» το Ίδρυμα Centar Maurits Coppieters.

«Εγώ», μας λέει ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Σαλαβράκος, «έστειλα και μια επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, στην οποία παρακαλούσα τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των δύο λαών και που προσπαθούν να δείξουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στεγάζει αυτές τις απόψεις. Από την άλλη η κυβέρνηση δεν αντέδρασε γιατί έχει τη δική της λογική».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου