Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Προεδρική φρουρά: Μια ιστορία δίπλα στο Συνταγμα

Aυτό το μήνυμα στέλνεται σαν μια κραυγή απόγνωσης. Είμαστε αυτοί οι 150 επίλεκτοι, που μετά απο σκληρή εκπαίδευση φτάσαμε να... υπηρετούμε στην Προεδρική φρουρά, είμαστε οι ίδιοι που λάβαμε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την παρούσια μας εν μέσω επισοδείων και πολλών χημικών στο Μνημέιο τυ αγνώστου στρατιώτη, απο τον Υπουργό αμύνης, οι ίδιοι που μνημονεύτηκαν εντός της βουλής, οι ίδιοι που παρευρίσκονται σε κάθε ορκομωσία πρέσβη ή επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους, οι ίδιοι που χειροκρτούνται από του Αγανακτισμένους σε κάθε αλλάγή και παρελαύνουν κάθε Κυριακή στο σύνταγμα, οι ίδιοι που σταθήκαμε το χειμώνα με -2 βαθμούς και σήμερα (Κυριακή 3/7) παρέλασαμε με 35 βαθμούς, φορώντας τα λευκά και με 2 μάλλινες κάλτσες, είμαστε οι ίδιοι που χειροκροτηθήκαμε από ένα στάδιο στην τελετή έναρξης των special olympics.

Και ενώ θα έπρεπε οι αξιωματικοί μας να μας επικροτούν ξέρετε τι λαμβάνουμε καθημερινώς;
Απαξίωση, εξαντλητική γυμναστική και πολλές κρατήσεις, επικρίσεις, μείωση του ηθικού.
Συγκεκριμένα σήμερα (Κυριακή 3/7) τιμωρήθηκαν 30 εύζωνες με 4 ημέρες κράτησεις από 2 αξιωματικούς για ασήμαντους λόγους, παρόλο που η επίσημη αλλαγή και η παρελαση μας ήταν άψογη μπροστά σε χιλιάδες έλληνες και ξένους, και όλα αυτά γιατί είχαν ορέξεις 2 αξιωματικοί.
Αυτή είναι η κατάσταση κύριοι και κυρίες, φοβόμαστε!
Είτε να μιλήσουμε, είτε να κάνουμε το οτιδήποτε επειδή οι Κοι αξιωματικοί τιμωρούν τα πάντα, με συνήθη ταρίφα τις 4 ημέρες κράτηση.
Ως σειρές 313 και 314 ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που δεν έχει ούτε μια μέρα, και όλα αυτά επείδή γινόμαστε έρμαιο των βίτσιων κάποιων αξιωματικών.
Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι καλούμαστε να έχουμε άψογη εμφάνιση(συντηρούμε με δικά μας έξοδα όλα τα ρούχα που μας παρέχει η υπηρεσία) και αν κάποιος δεν δύναται.
Και για όποιον θα πεί ότι οι κρατήσεις δεν είναι τίποτα, ας καθίσει 4 συνεχόμενες μέρα στο σταρτόπεδο, με καθημερινή 12 ώρη οθοστασία, εξαντλητικές πρόβες παρελάσεως και συνλικό ύπνο 5-6 ώρες (σπαστές)
Ο διοικητής μας καλά θα κάνει να ξυπνήσει και επίσης καλούμε έστω και έτσι ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ.
Από όλο τον συφερτό που έχει μαζευτεί θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι Κοι Αξιωματικοί: Υπλος Σμ, Λοχ Ρεντ, Λοχ Λιγ, Υπλος Κου , Υπ Γερ είναι οι μόνοι που δείχνουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι μας.
Υπομένουμε πολλά, κύριοι γιατί γουστάρουμε αύτο που κάνουμε, το κάνουμε με ψυχή, δεν χρειάζεται να μας την βγάλετε.

Αναγνώστης

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου