Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ"!

Να ζητήσουν πίσω 150 ευρώ από τους Έλληνες αθλητές που αποκλείστηκαν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ήξεραν οι "τσίπιδες" της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής . Να ορθώσουν κάνα ανάστημα (λέμε τώρα) όταν οι Τούρκοι συνεχίζουν να μας εξευτελίζουν, αυτό είναι μια τέχνη που δεν την γνωρίζουν ούτε αυτοί, ούτε οι πολιτικοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο...

Γι΄αυτό, λοιπόν, τα δικαιώματα της Ολυμπιακής Φλόγας από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ελληνική αλλά προέρχεται από την χώρα του!

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός «αποκάλυψε» ότι στην περιοχή της Αρχαίας Λυκείας, στην Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό που ονομάζεται Όλυμπος, και εκεί ανάβουν φωτιές με φυσικό τρόπο, λόγω της ύπαρξης μεθανίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Η προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες, όχι όμως και από την πλευρά της ΔΟΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ζακ Ρογκ δεν απάντησε τίποτα στον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ η ανεπίσημη θέση της ΕΟΕ είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ζήτημα, θεωρώντας ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις και μόνο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Τουρκία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μαζί με την Μαδρίτη και το Τόκιο.
Μακελειό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου