Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ας τα βλέπουν κάποιοι: Τουρκική σφαλιάρα και "φίμωμα" του ΔΝΤ!

Όταν στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, μαζί με την ελληνική οικονομική ελίτ, συναγωνίζονται σε δηλώσεις "απώλειας εθνικής κυριαρχίας" λόγω της εγκατάστασης του ΔΝΤ στην Ελλάδα (εγκατάσταση που οι ίδιοι προκάλεσαν) στην Τουρκία, απλά όταν το ΔΝΤ πρόκειται να μιλήσει του κλείνουν το στόμα με το "έτσι θέλω" προκειμένου να μην ανακοινωθούν δυσμενή αποτελέσματα για την τουρκική οικονομία! Δικαιολογία: "Είναι υποκειμενικά τα συμπεράσματά σας κύριοι του ΔΝΤ"!
Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία ένας από τους μέχρι πρότινος καλύτερους πελάτες του ΔΝΤ, (όπου σημειωτέον το ΔΝΤ έχει μόνιμα εγκατασταθεί από το 2000) έχει την εθνική αξιοπρέπει και "βουλώνει το στόμα" του διεθούς οργανισμού όταν κρίνει ότι δεν την συμφέρουν οι ανακοινώσεις του:
Πριν μερικές ώρες, λοιπόν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ali Babacan ανακοίνωσε ότι "Η Τουρκία μπλόκαρε την έκδοση τεσσάρων ή πέντε εκθέσεων (reports) του ΔΝΤ εξαιτίας συγκεκριμένων υποκειμενικών αναλύσεων που θα προκαλούσαν ζημιά στην τουρκική οικονομία. Οι εκθέσεις αυτές δεν βασίζονταν σε αντικειμενικά στοιχεία, αλλά σε υποκειμένικα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημοσιοποιηθούν"!
Το ΔΝΤ όταν εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, συμφώνησε ότι για να δημοσιοποιεί εκθέσεις θα πρέπει να παίρνει την έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην Ελλάδα, όποιος περνάει απ'έξω - ΔΝΤ, τρόϊκα οίκοι αξιολόγησης κλπ. - ρίχνει και μια σφαλιάρα στην πρώην περήφανη χώρα που την έχουν μετατρέψει σε καρπαζοεισπράκτορα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή είχε πεί ότι "Ο Τρισέ έχει δώσει εντολή στους δικούς του ανά μία μέρα να βγαίνουν και να κάνουν δηλώσεις κατά τις Ελλάδας"!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου