Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Μια εκκλησία στην Αλάσκα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Αλάσκας οι χριστιανοί θα έχουν τη δική τους εκκλησία που κτίστηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές, αλλά και τα έσοδα του ετήσιου φεστιβάλ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της «Φωνής της Αμερικής», μετά την κυριακάτικη λειτουργία ο ιερέας είπε: «Βρίσκομαι εδώ οκτώ χρόνια και αγαπώ κάθε στιγμή που περνώ εδώ. Η λειτουργία μας εδώ θυμίζει κάπως την έννοια της Αμερικής. Εδώ έρχονται ορθόδοξοι από κάθε χώρα και όταν φτάνει η ώρα του Πάτερ Ημών, όσοι ξένοι βρίσκονται εδώ λένε με τη σειρά τους την προσευχή στη δική τους γλώσσα. Είναι η εκκλησία που κρατά όλους αυτούς τους ορθόδοξους ενωμένους. Πιστεύω πως κάθε χριστιανός, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα αυτής της ορθόδοξης κοινότητας και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο για την αποπεράτωση του ναού» κατέληξε ο ιερέας Λίο Σέφε.

Ο ναός θα είναι βυζαντινού ρυθμού και θα αποτελέσει τον οίκο του Θεού όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς άλλους ορθόδοξους της περιοχής, όπως Γάλλους, Σέρβους, Άραβες, Αρμένιους, Ρουμάνους, Σλάβους, Ουκρανούς και Αμερικάνους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου