Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Δεν είναι ανέκδοτο! Το Πακιστάν φυλάκισε 15 χρόνια Μπαγκλαντεσιανό, επειδή μπήκε παράνομα στη χώρα τους!


Ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές (χώρα που συνορεύει με την Ινδία), που ήταν χαμένος για 23 χρόνια, επανενώθηκε με την οικογένειά του, που τον είχε για νεκρό. Ο Moslemuddin Sarkar, 52 ετών, έφτασε πίσω στη Ντάκα (πρωτεύουσα του Μπαγκλαντες), την Πρωτοχρονιά, μια μέρα μετά την.... αποφυλάκισή του από τις Πακιστανικές φυλακές, από τις οποίες αποφυλακίστηκε με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.
Η οικογένειά του έχασε την επαφή της μαζί του το 1989, όταν έφυγε από το Μπαγκλαντές σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Το 1997 συνελήφθη στα σύνορα του Πακιστάν τα οποία πέρασε, προερχόμενος από τη γειτονική Ινδία, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και φυλακίστηκε για 15 ολόκληρα χρόνια για την παράνομη είσοδό του. "Πήγα στο Πακιστάν με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, πιστεύοντας ότι θα βρω δουλειά" δήλωσε ο Sarkar, στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. "Με έπιασαν όμως στα σύνορα. Από τη φυλακή, έγραψα δεκάδες γράμματα στο χωριό μου, αλλά δεν είχε ιδέα ότι δεν στάλθηκαν ποτέ. Σε κάποια φάση, έχασα κάθε ελπίδα ότι θα επιστρέψω".

Τρομακτικό

1 σχόλιο:

  1. Η FRONTEX (κλιμάκιο του) Πακιστάν και το "Παρατηρητήριο των 1000 Λασπωμένων Λιμνών του Ελσίνκι" δήλωσαν δημοσίως ότι λυπούνται τα μάλα που ΔΕΝ τον κατέγραψαν τον "χριστιανό" - που λέει ο λόγος - επισήμως τότε το 1989, με την αστεία δικαιολογία ότι είχε κοπεί – λέει - το ρεύμα στο φυλάκιο και έτσι δεν έβλεπαν πολύ καλά μέσα στο σκοτάδι, όταν οι άξεστοι συνοριοφύλακες του Πακιστάν συνέλαβαν τον λαθρομετανάστη από το Μπαγκλαντές. Σημειωτέον - όπως διευκρινίστηκε αργότερα από τις αρχές - ότι ο ξυλοδαρμός είχε προηγηθεί του βιασμού (τον περάσανε – στο σκοτάδι – για την Ορνέλα Μούτι, φαίνεται!) του άτυχου λαθρομετανάστη και όχι το αντίθετο. Όσο για την ποινή ... προφανώς, δεν μας επιτρέπεται να σχολιάζουμε τας δικαστικάς αποφάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή