Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Α ρε Καμίνη...πόσο ανθέλληνας είσαι άραγε;

Την απόφασή του να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία καλεί τους δήμους όλης της ...χώρας να αναστείλουν όλες τις διαδικασίες για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καμίνης τονίζει ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός όλων απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους».
Παράλληλα σε σχετικό Δελτίο Τύπου του δήμου τονίζεται ότι «τυχόν δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω διατάξεις ως αντισυνταγματικές δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, παρά μόνον αφού δημοσιευτεί.
Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο που απέστειλε στους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στο οποίο οι δήμοι εντέλλονται να μην εφαρμόζουν τις ισχύουσες περί απονομής ιθαγένειας διατάξεις μέχρι τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά». Το πλήρες κείμενο της επιστολής Καμίνη είναι το εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σχετικό: Το αρ. 965/15-11-2012 έγγραφο του Αν. Υπουργού Εσωτερικών
Κύριε Γενικέ, Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός όλων απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους. Ο Δήμος Αθηναίων αδυνατεί, συνεπώς, να εφαρμόσει το ανωτέρω έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο παραγγέλλει, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, η οποία κρίνει τη συνταγματικότητα διατάξεων του ν. 3838/2010, τη μη τήρηση του εν λόγω νόμου. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να τηρεί τη διαδικασία απονομής της ιθαγένειας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Όλως επικουρικώς σας ενημερώνω ότι το εν λόγω έγγραφο, ακόμη και αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος δεν έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο «Διαύγεια» και, συνεπώς, δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με τον νόμο 3861/2010.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ
Τρομακτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου