Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει το Σύνταγμα για το Μνημόνιο ΙΙ

Ο στενός κλοιός γύρω από την Ελλάδα, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται... και από τη δημόσια παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η χώρα θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε Συνταγματική Αναθεώρηση, λόγω της νέας δανειακής σύμβασης.

Στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το «κούρεμα» του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, και τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού, όπου θα υπάρχουν τα χρήματα, και θα διοχετεύονται για την αποπληρωμή των χρεών.

Όπως δήλωσε μάλιστα θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα το συντομότερο δυνατό, η δέσμευση της Ελλάδας για τη διασφάλιση της προτεραιότητας στην αποπληρωμή του χρέους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου