Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

«Μακεδόνες» πλέον οι Σκοπιανοί στην Αυστραλία...

Όταν δεν υφίσταται κράτος – και μιλάμε ασφαλώς για την Ελλάδα – ώστε να παρέμβει αποφασιστικά αποτρέποντας δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν στα αποκαλούμενα ως εθνικά θέματα, τότε δεν μπορεί να μας εκπλήσσουν ειδήσεις όπως αυτή που ακολουθεί... Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συνεχάρη την «Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για τις ενέργειες που οδήγησαν στην κατάργηση, από τις αυστραλιανές αρχές, του όρου «Σλαβομακεδόνες» για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ Αυστραλούς.

Ο Ιβάνοφ, σε μήνυμά του προς την σημειώνει ότι «οι επιστολές που λάβατε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας και από το υπουργείο Μετανάστευσης, με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδόνες, αποτελούν τεράστια επιτυχία για την οποία σας συγχαίρω ειλικρινά. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω το σεβασμό μου για τις δραστηριότητες και τη δέσμευση της Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κατεύθυνση της αναγνώρισης και της βελτίωσης της θέσης των Μακεδόνων στην Αυστραλία καθώς και την επιβεβαίωση της εθνικής, γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων.

»Είμαστε υπερήφανοι για τους συμπατριώτες μας στην Αυστραλία και ευγνώμονες για όλα όσα πράττουν για την προώθηση της μακεδονικής ταυτότητας και των παραδόσεων» αναφέρει ακόμη ο Ιβάνοφ στο μήνυμά του προς την «Αυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου