Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΚΙ' ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ > Δεν μπόρεσε να πει τη λέξη “θυσίες” η Ιταλίδα Υπουργός!


Στην Ιταλία οι Υπουργοί κλαίνε όταν πάνε να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα και τις περικοπές που θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτά τα μέτρα έχουν υιοθετηθεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα, με παταγώδη αποτυχία, την ώρα που παρασκηνιακά το ΔΝΤ έχει περάσει το κατώφλι της Ιταλίας.

Η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο έβαλε τα κλάματα όταν ανακοίνωνε το νέο πακέτο σκληρών μέτρων 30 δις, εκ των οποίων τα 20 θα πάνε για δημοσιονομική εξυγίανση και τα υπόλοιπα 10 δις για ανάπτυξη.
Φυσικά, γνώριζε ότι αυτά δεν θα είναι τα μόνο μέτρα, αφού το νέο πακέτο περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ, φόρο στα ακίνητα που επανέρχεται, αλλά και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 62 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες.
«Έπρεπε … και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά… να ζητήσουμε μια…» ήταν η φράση που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Φορνέρο, την οποία συμπλήρωσε ο Μάριο Μόντι. Ποιά ήταν η λέξη; «Θυσία»!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου