Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, η οποία να μην έχει χρέος. Εφ’ όσον λοιπόν όλες οι χώρες έχουν χρέη, το ερώτημα είναι: Που χρωστούν όλοι αυτοί;
Μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι χρωστούν σε τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία. Τότε γιατί παγκόσμια γίνεται προσπάθεια μεταβολής προς το χειρότερο των όρων συνταξιοδότησης των πολιτών των κρατών; Γιατί αναγκάζονται τα κράτη, που σημειωτέον έχουν χρέη, να χορηγούν ενισχύσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες; Μάλλον επειδή είμαστε πολλοί στον πλανήτη και πρέπει να λιγοστέψουμε πάσει θυσία. Κι επειδή δεν μπορούν να κάνουν πολέμους συνέχεια (έξοδα) βρίσκουν άλλους τρόπους!!!
Η μεγάλη και καλά κρυμμένη αλήθεια, όμως είναι πως κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν!!!
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Τρομακτικά απλά...
Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στην πρώτη ημέρα κοπής χρήματος, τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε χρήμα παρά μόνο περιουσία. Από τότε μέχρι σήμερα πολύ λίγοι δεν έχουν χρήμα ενώ πολύ λίγοι έχουν πολύ χρήμα. Από τότε μέχρι σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία (assets) έχουν πολλαπλασιαστεί σε πλήθος αλλά και σε αξία εξαιτίας του χρήματος. Τον πολλαπλασιασμό του πλήθους και της αξίας των assets των πέτυχαν οι σημερινοί και χθεσινοί πλούσιοι οι οποίοι μέσω πωλήσεων ΠΑΝΤΑ μαζεύουν το ΧΡΗΜΑ, αλλά ταυτόχρονα έχουν τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ASSETS και να προχωρούν σε νέες πωλήσεις για να μαζέψουν το νέο ΧΡΗΜΑ που κόβουν τα κράτη.
Με λίγα λόγια, κάποιοι έχουν εφεύρει ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ που τους δίνει την δυνατότητα να μαζεύουν το ΧΡΗΜΑ που κόβουν οι (δικές τους;) μηχανές χρήματος.
Το κόλπο είναι τέλειο, έως σατανικό...!
Καθίστε σε μια παρτίδα πόκερ. Μάρκες παίρνεις, μάρκες χρωστάς. Δηλαδή όποιος μαζέψει όλες τις μάρκες είναι και ο πιο μάγκας; Όχι βέβαια! Μάγκας θα είναι αν μπορεί να μετατρέψει τις μάρκες σε πάγια περιουσιακά στοιχεία και σε παραγωγικό ιστό. Όπου μάρκες βάλτε λεφτά. Και κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως να μετατρέπουν την κομπίνα σε ρευστό... Το έχουνε μάθει το παιχνίδι, αφού το παίζουν επί πολλά χρόνια και μάλιστα με σκληρούς στόχους. Δηλαδή, σκοπεύουν στην "αγελάδα", για να πουλάνε μετά στον ιδιοκτήτη της, το... γάλα!!! Είναι το κόλπο, για να αλλάζουν με καπατσοσύνη τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των παικτών. Συνήθως, αυτές τις περιουσίες τις παίρνουν από αφελείς, φοβικούς και με πολλά "χρεωστούμενα" πολιτικούς χώρους ή πολιτικούς...
Ας μεταφερθούμε στην Αμερική.
Χρωστάει λεφτά μας λένε όλοι οι αχυράνθρωποι των media. Σωστά; Λάθος! Η Αμερική χρωστάει δολάρια και όχι λεφτά ξένα... Και αφού χρωστάει δολάρια, βάζει μπροστά τις εκτυπωτικές μηχανές που έχει στα χέρια της και... παράγει χρήμα...! Άρα στην πράξη δεν χρωστάει τίποτα. Παίρνει τα δολάρια που τυπώνει, τα δίνει στα Κινεζάκια, μετατρέπει την ισοτιμία στα γρήγορα -γρήγορα 1 ευρώ 2,5 δολάρια και όλα μέλι γάλα.
Θα γίνει αυτό; Μα φυσικά όχι... Πάντα πρέπει να λένε στους παίκτες, στους ηλίθιους πολίτες (σε αυτό το σημείο κοιταζόμαστε όλοι μας στον καθρέφτη), ότι χρωστάνε. Και αφού τους πείσουν (να είναι καλά αυτά τα Media που έχουν κοινή πολιτική σε ολόκληρο τον πλανήτη...).
Τελικά, πλούσιος είναι εκείνος που μπορεί να ελέγχει την μηχανή κοπής χρήματος και με αυτήν να βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι προκειμένου να τους παίρνει-ελέγχει στα μουλωχτά τις πραγματικές αξίες και όχι τα δικά του κουρελόχαρτα τα οποία αξίζουν για προσάναμα σε τζάκι.
Με απλά λόγια, για να καταλάβουμε όλοι μας πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα...
Όταν το σύστημα (στο τραπεζικό σύστημα αναφέρομαι), λειτουργεί με 3% όφελος προς τους καταθέτες-πελάτες, ενώ οι δανειολήπτες-θύματα δανείζονται με 8%, τότε μοιραία θα πρέπει να αναπαράγεται αυτό το επιπλέον ετήσιο 5%.
Μια οικονομία που δεν πληθωρίζει το νόμισμα της, αναγκαστικά κάποια στιγμή, μετά απο 30 με 40 χρόνια διαπιστώνει πως όλο το χρήμα έχει μαζευτεί στις τράπεζες και όσους τις ελέγχουν...
Απλά πράγματα, αλλά που να τα καταλάβουμε, με τις συστηματικές-καθημερινές πλύσεις εγκεφάλου που μας υποβάλλουν...
Δίνω δάνεια 1 τρις με 8%, από το 1 τρις που έχω σε καταθέσεις με 3%. Ετήσιος τόκος 50 δισ.!!! Καλή δουλειά...!
Αν δεν κοπεί χρήμα και υπάρχει μια σταθερότητα τιμών τότε σε 20 χρόνια θα μαζέψει ο κάθε τραπεζίτης και το άλλο 1 τρις που κυκλοφορεί στην αγορά!!!! Θα στραγγίξει από χρήμα τελείως την αγορά.
Επειδή όμως κατά καιρούς πληθωρίζουν οι κυβερνήσεις, η χρονοσειρά δεν ολοκληρώνεται σε 20 χρόνια, αλλά πάει ακόμη παραπέρα στα 70 με 100 χρόνια, ανάλογα με το πόσο έντονα πληθωρίζουν το χρήμα που κατέχουν.
Κάποια στιγμή το σύστημα φτάνει στο σημείο μηδενισμού. Εκεί αναγκαστικά το σύστημα αν δεν θέλει να πάει σε πόλεμο πρέπει να πληθωρίσει το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να τυπωθεί εκ νέου χρήμα για να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Εσείς ψάχνετε να βρείτε ποιοι κλέψαν τα λεφτά –καλά κλέψαν και μερικοί κάποια λεφτά– ή που πήγαν τα λεφτά. Τα λεφτά πήγαν σιγά-σιγά, με τον καιρό και σε βάθος χρόνου, στις επιτοκιακές διαφορές, δηλαδή στις τράπεζες και στους διάφορους επενδυτές. Σε αυτή τη φάση ή πληθωρίζουν ή ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΖΩΗ θα κλάψουν μανούλες.
Άντε Αγκέλα, ρίξε 10 τρις ευρώ στην τσόχα, να συνεχίσει το "παιχνίδι"...
Τα χρήματα είναι απλά το μέσο που όμως η αξία του έχει ημερομηνία λήξης. Το πραγματικό χούφτωμα με όρους μέλλοντος είναι ο έλεγχος των κρατικών φιλέτων ανά έθνος. Και ο μηχανισμός λέγεται “οικονομική κρίση” και σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να λειτουργήσει ο "ήπιος μηχανισμός", τότε μπαίνει μπροστά το μεγάλο αλλά σίγουρο κόλπο, αυτό της "πολεμικής κρίσης"...
Καλημέρα και στην υγειά μας... εύχομαι μόνο ο Γιώργος και η παρέα του να έχουν κλείσει πτήση τσάρτερ για την έξοδο στον τόπο της εξορίας και στα βασανιστικά σαλέ, στα καταθλιπτικά καφέ και στα άθλια ρεστοράν του εξωτερικού, από όπου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την δημοκρατία και την ευημερία (άλλων φυσικά και όχι τη δική μας...)
http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_553.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου