Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε να βάλει στα Σκόπια το ΔΝΤ

Μέχρι και το κρατίδιο των Σκοπίων αντιλαμβάνεται πως θα υποβαθμιστεί διεθνώς αν συρθεί στο ΔΝΤ, αλλά ο Παπανδρέου δεν μπορεί να το εμπεδώσει ακόμη...

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρουέφσκι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συνάψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την κάλυψη των δημοσιονομικών της αναγκών.
Ο κ. Γκρουέφσκι πρόσθεσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στην έκδοση σειράς ευρωομολόγων, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας.
«Η έκδοση των ευρωομολόγων θα αποστείλει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς ότι η χώρα είναι ικανή να βγει μόνη της στις διεθνείς αγορές για να ικανοποιήσει τις δανειακές ανάγκες της. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην ομάδα των χωρών εκείνων που μπορούν να χαράζουν αυτόνομα τις οικονομικές τους πολιτικές του και να μην εξαρτώνται από το ΔΝΤ», ανέφερε.
Φυσικά μιλάμε για μια χώρα με προϋπολογισμό μικρότερο του Κωτσόβολου. Από την άλλη, καλά κάνει και πετά σπόντες, αφού τον κάναμε μάγκα... κι εδώ που τα "λέμε" είναι σαφώς πιό μάγκας από κάτι Ντόρες, και κάτι Γιωργάκηδες (καλά, τον Δρούτσα δεν τον αναφέρω, επειδή δεν τον λογίζουν καν ως πολιτικό στο εξωτερικό...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου