Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Cochabamba, Βολιβία - O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες έχει προκαλέσει σάλο στη Λατινική Αμερική, με τις δηλώσεις του που έκανε δημόσια ότι οι ορμόνες που βρίσκονται σε τρόφιμα μαζικής παραγωγής, μπορούν να ‘θηλυκοποιήσουν’ τους άνδρες.

"Το κοτόπουλο που τρώμε είναι φορτωμένο με γυναικείες ορμόνες», είπε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την Τετάρτη στη "Παγκόσμια Διάσκεψη των Λαών," που πραγματοποιήθηκε στην Cochabamba της Βολιβίας. "Για τον λόγο αυτό, όταν οι άνδρες τρώνε αυτά τα κοτόπουλα, εκτρέπονται από την ανδρική φύση τους."
Τα όσα είπε ο Μοράλες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση και γελοιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής, από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, και από τους πολιτικούς του εχθρούς στη Βολιβία. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες στα τρόφιμα και το νερό πράγματι προκαλούν "εκθήλυνση" στα ζώα και, ενδεχομένως, το ίδιο και στον άνθρωπο.

Το 2005, οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών που επιδιώκει τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους, και ανέφερε τις δηλώσεις ενός γιατρού σε μια κλινική που ειδικεύεται σε τέτοιες επεμβάσεις, ο οποίος είπε ότι, «οι ορμόνες που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε, κυρίως τροφές fast food, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε την αύξηση αυτή. "Παρόμοιες τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει και από άλλους γιατρούς.

Η επίδραση των ορμονών στην ανδρική σεξουαλική ανάπτυξη και τη λειτουργία έχει επίσης εντοπιστεί στο υψηλό επίπεδο των οιστρογόνων που βρέθηκαν στο νερό της βρύσης, που οφείλεται στην παραγωγή και τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού.

Ο Pedro Jose Maria Simon Castellvi, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Καθολικού Ιατρικού Συλλόγου (FIAMC), έγραψε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα το 2009 για την εφημερίδα του Βατικανού ‘L'Osservatore Romano’, σημειώνοντας ότι "έχουμε επαρκή στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους λόγους για τη μη αμελητέα αύξηση της ανδρικής στειρότητας στη δύση (που οφείλεται στα ολοένα και λιγότερα σπερματοζωάρια στους άνδρες), είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από «το χάπι» ".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ OΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου