Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στην νέα Τάξη πραγμάτων, εμείς θα είμαστε τα πράγματα!

•Μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν είχαμε ψηφίσει τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες; Θα ξέραμε τότε ότι κλέβουν μόνο 40!!!
•Ετοιμάζουν νέα γενιά φτωχών και ανέργων
Στη χώρα του φραπέ πάντα φταίνε οι “κακοί” πολίτες που λαδώνουν, που παίρνουν δάνεια, που παίζουν χρηματιστήριο, που ασφαλίζονται στην ΑΣΠΙΣ, που θέλουν σπίτι, που θέλουν αμάξι, που τρώνε στην ταβέρνα, που θέλουν θάλασσα το καλοκαίρι.
Το κράτος δεν φταίει ποτέ.
Εθελόδουλοι της Κομισιόν αποδεικνύονται οι κυβερνώντες αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες για νέα σκληρά μέτρα σε αντάλλαγμα του πακέτου βοήθειας 25 δισ. ευρώ. Όλο το Σαββατοκύριακο από την κυβέρνηση διαρρέονταν πληροφορίες για σκληρή μάχη και έντονες πιέσεις της ΕΕ προκειμένου να δώσει το τελικό “ΟΚ” για τις εγγυήσεις δανειοδότησης που ζητά η Ελλάδα.
Τη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ και την Τρίτη στο Εκοφίν θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που κάνουν λόγο για “μέγγενη” που βάζει η Ευρώπη στη χώρα μας. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση είναι δε λίγα και ζητούν ακόμη πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό που ζητούν στο άμεσο μέλλον είναι η μείωση προσωπικού στο δημόσιο τομέα είτε με απομάκρυνση τουλάχιστον 35.000 συμβασιούχων είτε με εθελούσιες εξόδους και γενικά εξώθηση σε παραιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε λόγος φυσικά για προσλήψεις, ακόμη και σε υγεία, παιδεία. Οπότε, θα πρέπει να αναμένουμε απολύσεις προσωπικού, νέες στρατιές ανέργων (ποσοστό ανεργίας που θα φτάσει το 20%) και ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Κυρίως στις ΔΕΚΟ θα… κλάψουνε μανούλες αφού αναμένεται να φύγουν χιλιάδες συμβασιούχοι, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία τους. Άγνωστο τι θα γίνει με τα ΚΕΠ, ο πιο καλός θεσμός των τελευταίων ετών.
Επίσης, χάος αναμένεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Μια μαζική αποχώρηση από δήμους και κοινότητες θα τινάξει στον αέρα όλο το οικοδόμημα, με ότι αυτό συνεπάγεται -πολιτικά- για τις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Συμπερασματικά, το να περιμένουμε όλοι νέα γενιά φτωχών είναι το μόνο σίγουρο. Το χειρότερο είναι ότι η φτώχεια θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού η λιτότητα θα κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια όπως προειδοποιεί η κυβέρνηση και οι γνωρίζοντες. Ήδη το ΙΟΒΕ προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί φέτος αρνητικά σε ποσοστό 2,2%.
Όπως είχε λίγο πολύ πει ο Keynes αν έχεις μερικούς εργάτες να ανοίγουν τρύπες το πρωί και το βράδυ να τις κλείνουν και πληρώνονται για αυτό, ακόμα κι αυτό θεωρείται ανάπτυξη. Κοινώς, χρειάζεται απασχόληση και ανακύκλωση του χρήματος, τζιράρισμα ή όπως έλεγε ένας καθηγητής μου δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Αλλά αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για τον πρωθυπουργό και το τσίρκο του...
Ανακεφαλαιώνοντας, για να μην ξεχνάμε το “εθνικό” έργο που επιτελείται από πλευράς της κυβέρνησης και που θέλει να μας καταστήσει εξουθενωμένους, κυρίως οικονομικά.
Σε πέντε μόλις μήνες:
- Ιθαγένεια και ψήφος στους λαθρομετανάστες. Μακροπροθεσμο αποτελεσμα : Αλλοίωση του πληθυσμου και νόθευση του εκλογικού σώματος, Βοσνιοποιηση.
- Υποχωρητική πολιτική σε ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, κυπριακό
- Ψυχολογικος πολεμος των Ελληνων με σκωτσεζικο καταιονισμο, π.χ. τιτανικος-μας χτυπουν οι κερδοσκοποι. Προκληση συγχυσεως και αποπροσανατολισμου του λαου.
Συμβολικά:
- Κατάργηση των παρελάσεων
- Κατάργηση υπουργείων εθνικής σημασίας και συμβολισμού
- Βαθμιαια απάλειψη του εθνικού χαρακτήρα της Παιδείας, πολυπολιτισμικος χυλος για παραγωγη καταναλωτων και μονο (αυτο Αρχαιε συνδεεται αμεσα με τις Μπιρμπιλομπουρδες για τα Αιολικα).
- Κατάργηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό
- Κατάργηση του εορτασμού του Πάσχα στα στρατόπεδα
- Αφαίρεση του σταυρού από το εθνόσημο και του εθνοσήμου από τις στολές της Αστυνομίας
Ουσιαστικά πολιτικά βήματα στο προσεχές μέλλον:
- Αποδοχή των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και δέσμευση για προσφυγή στο πολιτικά ελεγχόμενο από τους ξένους δικαστήριο της Χάγης
- Απόφαση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τερματισμό των πτήσεων ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων, γκριζάροντας στην ουσία όλο το Αιγαίο
- Ανοχή στις διελεύσεις τουρκικών φρεγατών μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα
- Έναρξη συζήτησης για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, τα δικαστήρια και τα λοιπά δημόσια κτίρια
- Διαμελισμός της Ελλάδας με το σχέδιο Καλλικράτης, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο αποσχίσεων εθνικού εδάφους
- Νέος εκλογικός νόμος με μονοεδρικές περιφέρειες, που θα διευκολύνει την εκλογή λαθρομεταναστών στο Κοινοβούλιο, σε περιοχές που είναι μαζεμένοι
- Ανοχή της εγκληματικότητας των αλλοδαπών και θάψιμο της πραγματικότητας αυτής από τα πασοκικά ΜΜΕ
- Απαράδεκτη και προσβλητική στάση του Χρυσοχοϊδη που έδωσε επανειλημμένα εντολή στην Αστυνομία να εμποδίζει τους Έλληνες από το να διαδηλώσουν κατά του λαθρονομοσχεδίου.
Ποιός είπε ότι δεν έχουμε (νεοταξική) χούντα ανδρείκελων;

http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου