Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Δραγώνα ξαναχτυπά...Κάποιος να την μαζέψει!

Αυτή τη φορά η γνωστή για τις εθνομηδενιστικές της απόψεις και ιδέες ειδική γραμματέας του υπουργείου της Διαμαντοπούλου και της Κάλερ, δήλωσε στις 21 Ιουνίου στο ραδιόφωνο του Σκάι, πως τα «ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο» όταν ρωτήθηκε γιατί εισάγεται η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο, ενώ το πλέον εξωφρενικό είναι πως σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί αντί της αγγλικής δεν διδάσκεται στα δημοτικά σχολειά η αρχαία ελληνική γλώσσα, είπε πως «τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα» ενώ άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως στο μέλλον θα καταργηθούν ακόμη και από το πρόγραμμα του Γυμνάσιου! Δεν στεκόμαστε φυσικά στο γεγονός πως μια κατά δήλωση της ψυχολόγος εκφέρει άποψη για γλωσσολογικά θέματα και μάλιστα τόσο σοβαρά όπως είναι η ελληνική γλώσσα, μιας και είναι γνωστές οι προθέσεις τόσο της συγκεκριμένης όσο και της Διαμαντοπούλου να μετατρέψουν τα ελληνικά σχολειά σε πολυφυλετικές χοάνες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα ιδεολογήματα περί «νέου σχολειού», και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ιδεολογήματα τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη καταστροφή της ελληνικής παιδείας. Κάποιος να τις μαζέψει...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή..
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους... Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε... Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα… μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι... Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»… συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί…
Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής.
Τον/Την ευχαριστούμε για το ταξίδι…

Αναγνώστης

http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/1950-1985.html

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι Τούρκοι έφτασαν στο Ιόνιο - Κάνουν ασκήσεις με τους Αλβανούς

«Έχουμε νέα δεδομένα στο Ιόνιο,τα οποία δεν μπορούμε να αγνοούμε». Η φράση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Βενιζέλο και προέρχεται από ομιλία του προ ημερών, σχετική με τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, στους αξιωματικούς που φοιτούν στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Τα νέα δεδομένα προέρχονται από το «στρατιωτικό σφιχταγκάλιασμα» Άγκυρας και Τιράνων που έχει πραγματικά προβληματίσει την Αθήνα. Η προοπτική παραχώρησης από την Τουρκία στην Αλβανία 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16,δεν είναι πλέον καθόλου απίθανη και το Ιόνιο,αρχίζει να αποκτά άλλο ενδιαφέρον για τους επιτελείς του Πενταγώνου.Τις επόμενες ημέρες -26 έως 28 Ιουνίου- τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια θα κάνουν ναυτικά γυμνάσια,στο Ιόνιο,δυτικά της Κεφαλονιάς!

Σήμερα 22 Ιουνίου, η Τουρκική Ναυτική Δύναμη Μεσογείου,που αποτελείται από τέσσερις φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, έδεσε στο Δυρράχιο και στον Αυλώνα. Δύο λιμάνια για τα οποία η Άγκυρα έχει πληρώσει πολλά εκατομμύρια για να τα μετατρέψει σε ναυτικές βάσεις,οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται από υποβρύχιά της. Για να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι 1200 τούρκοι αξιωματικοί ,υπαξιωματικοί και ναύτες,το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο «που αφορά στην ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής ναυτικής δύναμης ,στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου». Μέχρι τώρα η αλβανική νομοθεσία δεν επέτρεπε την παρουσία ξένου στρατιωτικού τμήματος ,άνω των 500 ατόμων,στην επικράτειά της. Για χάρη της συνεργασίας με την Τουρκία όμως άλλαξε το νόμο. Δεν είναι το πρώτο χατήρι που κάνει η Αλβανία στη Τουρκία. Ελλάδα και Αλβανία είχαν συμφωνήσει τον Απρίλιο του 2009 για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους. Μια συμφωνία που αποτελούσε πρόβλημα για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ,το οποίο πρόσφατα, ομόφωνα, ακύρωσε την συμφωνία,προκαλώντας ανακούφιση στην Άγκυρα. Οι στρατιωτικές συμφωνίες Τουρκίας-Αλβανίας είναι πολλές και σημαντικές. Η Άγκυρα έχει αναλάβει:

*Την εκπαίδευση των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων,η οποία προβλέπει την εκπαίδευση ενός τάγματος των αλβανικών δυνάμεων από Τούρκους στα Τίρανα. Επίσης αναδιοργάνωση της ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων,με παροχή τεχνικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας από την Τουρκία. Ένα τάγμα Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύτηκε για αποστολές στο εξωτερικό.
*Την εκπαίδευση της Προεδρικής Φρουράς.
*Ανακατασκευή ναυτικών βάσεων σε Δυρράχιο και Αυλώνα.
*Εκσυγχρονισμό εργοστασίου Όπλων.
*Αναβάθμιση Ακαδημίας Αεροπορίας.
*Ανακατασκευή υγειονομικών κέντρων.
*Εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στους σπουδαστές του στρατιωτικού πανεπιστημίου Τιράνων.
*Συνεργασία των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Είναι σαφές ότι η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και το μόνο που απομένει εκτός του ελέγχου της Άγκυρας,είναι ο εναέριος χώρος της Αλβανίας. Και γι΄ αυτό όμως φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις.

Παραχώρηση 30 τουρκικών F-16
Με απόφαση του ΝΑΤΟ ο εναέριος χώρος της Αλβανίας ελέγχεται από το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας. Μετά από συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας και Αλβανίας,ο εναέριος χώρος της τελευταίας σε θέματα αεράμυνας και εναέριας αστυνόμευσης ,ελέγχεται το πρώτο 15ήμερο κάθε μήνα από την Ελλάδα και το δεύτερο 15ήμερο από την Ιταλία.
Η ανάγκη αυτή έχει προκύψει γιατί πολύ απλά η Αλβανία δεν διαθέτει ουσιαστικά αεροπορία. Σύντομα όμως θα διαθέτει πιλότους οι οποίοι θα μπορούν να πετάνε F-16! Αλβανοί αεροπόροι εκαπιδεύονται στην Τουρκία στα διθέσια εκπαιδευτικά F-16. Τίρανα και Άγκυρα βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια σε συζητήσεις για την παραχώρηση από τη Τουρκία 30 μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-16 block 30.
Τα αεροσκάφη θα παραχωρηθούν δωρεάν,αλλά οι Αλβανοί θα πληρώσουν τις ...αναβαθμίσεις και τους απαρίτητους εκσυγχρονισμούς που αν κρίνουμε από την ελληνική εμπειρία,πολλές φορές αποδεικνύονται ακριβότερες από την αγορά νέων αεροσκαφών. Η εκπαίδευση των Αλβανών χειριστών στην Τουρκία,δείχνει ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των αεροσκαφών δεν είναι μακρυά. Η απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών τρίτης γενιάς από την Αλβανία,ασφαλώς και αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή.
Η αναδιοργάνωση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Άγκυρας,έχει επιπτώσεις και στα σχέδια του ελληνικού Πενταγώνου,το οποίο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και για λόγους επιχειρησιακούς, σχεδίαζε την άμεση κατάργηση μονάδων και το κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων στην Ήπειρο, αλλά και στα βόρεια συνορά μας. Όλα αυτά, τώρα επανεξετάζονται.


newsit

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ στην ονομασία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ”. Είναι παγίδα!

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αθλιοτήτων. Η εθνική πολιτική των κρατών έχει πέσει στο επίπεδο του γυφτοπάζαρου. Κάποιοι παίζουν με τους λαούς, υποτιμώντας τους σε βαθμό εγκληματικό. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το πρόβλημα έχει φτάσει στο σημείο να είναι πλέον γενικό πρόβλημα του συνόλου των Βαλκανίων. Όλοι “εμπλέκονται” με τον ίδιο προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο. Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Αλβανοί έχουν “εμπλακεί” σε ένα παιχνίδι, το οποίο, ενώ τους αφορά άμεσα, δεν το “παίζουν” οι ίδιοι.

Το πρόβλημα μάλιστα μετά την “πρόταση” για τη “Μακεδονία του Βαρδάρη” στα πρότυπα της “Μακεδονίας του Πιρίν” φεύγει πλέον από το ελληνοσκοπιανό επίπεδο και μπαίνει και στη βουλγαρική επικράτεια. Με τη νέα προτεινόμενη ονομασία απειλούνται με “φωτιά” και τα υπόλοιπα Βαλκάνια και όχι μόνον η Ελλάδα. Με τη νέα ονομασία το πρόβλημα παύει να είναι ελληνοσκοπιανό και γίνεται ταυτόχρονα και σκοπιανοβουλγαρικό, εφόσον απειλεί και την ακεραιότητα της Βουλγαρίας. Το νέο όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων απειλεί ευθέως και τους Βούλγαρους.

Ρωτάμε λοιπόν εμείς, όσους συμπατριώτες μας βλέπουν σαν “λογική” την πρόταση περί “Μακεδονίας του Βαρδάρη” …Όλους όσους “τσιμπάνε” με την τελευταία “υποχώρηση” της συμμορίας των εμπόρων ναρκωτικών, που στηρίζει τον Γκρουέφσκι …Της συμμορίας, που, μαζί με κάποιους πληρωμένους και χαπακωμένους προβοκάτορες των γηπέδων, είναι οι μόνοι που δηλώνουν “Μακεδόνες”, σε μια χώρα όπου όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν Αλβανοί, Σέρβοι και κυρίως Βούλγαροι. Τους ρωτάμε λοιπόν και περιμένουμε μια λογική απάντησή τους στην τόσο “ακίνδυνη” πρόταση του Νίμιτς.
Αν η σημερινή FYROM ονομαστεί δήθεν “Μακεδονία του Βαρδάρη”, οι πολίτες της τι ακριβώς θα δηλώνουν ως εθνική τους ταυτότητα; “Μακεδόνες” δεν θα δηλώνουν; Οι “Μακεδόνες του Βαρδάρη” είναι αυτόματα “Μακεδόνες” σκέτο και τέλος. Άρα πού βρίσκεται το “ακίνδυνο” του γεωγραφικού προσδιορισμού που μας “σερβίρουν”; Η γλώσσα τους πώς θα δηλώνεται, όταν αυτοί θα δηλώνουν “Μακεδόνες”; “Μακεδονική” δεν θα είναι η γλώσσα αυτών, που δηλώνουν εθνικά “Μακεδόνες”; Δικαιωματικά θα δηλώνεται ως τέτοια, ακόμα κι αν είναι η αγγλική ή η αρχαία κινεζική.

Πρέπει σε κάποια στιγμή να τελειώνει το δούλεμα με τον “γεωγραφικό προσδιορισμό”, που υποτίθεται είναι η “κόκκινη” γραμμή της Ελλάδας και την έχουμε δει σε όλες τις “παρδαλές” της αποχρώσεις. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι με τις δήθεν μεγάλες “υποχωρήσεις” των Σκοπιανών μέχρι να “τσιμπήσουν” οι Έλληνες. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να είναι αυτός, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεωγραφικός προσδιορισμός και όχι το αντίθετο. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να προσδιορίζει γεωγραφικά τους άλλους και όχι να προσδιορίζεται ο ίδιος από άλλους γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Το γεγονός, δηλαδή, ότι χρησιμοποιούνται οι ίδιες λέξεις, δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζεται το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι άλλο πράγμα ο “μακεδονικός χαλβάς” και άλλο ο“χαλβαδένιος Μακεδόνας”. Το πρώτο είναι τύπος χαλβά, ενώ το δεύτερο είναι τύπος “Μακεδόνα” …και μάλιστα υβριστικός.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή “Μακεδονία του Βαρδάρη” και η λέξη Βαρδάρης να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας “Μακεδονία” και είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή “Μακεδονική Βαρδαρία” και η λέξη Μακεδονία να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας “Βαρδάρης”. Στην πρώτη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια Μακεδονία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια του Βαρδάρη και της Βαρδαρίας.

Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης της “Μακεδονίας του Βαρδάρη” είναι “Μακεδόνας”, που κατοικεί στην περιοχή της Βαρδαρίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο πολίτης της “Μακεδονικής Βαρδαρίας” είναι “Βαρδάριος”, ο οποίος απλά κατοικεί σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας, όπως κάποιος Έλληνας κατοικεί σε κάποιο άλλο μέρος της Μακεδονίας ή κάποιος Βούλγαρος σε κάποιο άλλο. Στην πρώτη περίπτωση η γλώσσα αυτού του πολίτη είναι η “μακεδονική”, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι η “βαρδαρική”, άσχετα αν καί στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για την ίδια εκδοχή της βουλγαρικής γλώσσας.

Γι’ αυτό τον λόγο ισχυριζόμαστε ότι κάποιοι μας “δουλεύουν” σε βαθμό εξοργιστικό. Για να καταφέρουν όλα αυτά τα πράγματα, δημιουργούν σύγχυση. Αναμιγνύουν τα ακίνδυνα με τα επικίνδυνα. Τα “άφλεκτα” με τα “εύφλεκτα”. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Ότι εκ του πονηρού κάποιοι συγκρίνουν τον όρο αυτόν με τον όρο της “Μακεδονίας του Πιρίν”. Δεν είναι ίδια περίπτωση η “Μακεδονία του Βαρδάρη” με τη “Μακεδονία του Πιρίν”. Γιατί; Γιατί η “Μακεδονία του Πιρίν” είναι άφλεκτη. Εξαιτίας της ύπαρξής της, δεν εκδηλώνεται αλυτρωτισμός.

Είναι γεωγραφικός προσδιορισμός μιας περιοχής, στην οποία είναι ξεκαθαρισμένο ότι την κατοικούν εθνικώς Βούλγαροι, οι οποίοι μιλούν τη βουλγαρική γλώσσα. Οι εθνικοί στόχοι των Βουλγάρων και άρα και οι στόχοι των κατοίκων της “Μακεδονίας του Πιρίν” είναι οι βουλγαρικοί και μέσα σ’ αυτούς τους στόχους δεν είναι να “ενωθούν” με Έλληνες ή Αλβανούς ή Σέρβους, επειδή απλά κατοικούν σε ένα κοινό “οικόπεδο”. Οι στόχοι των “Μακεδόνων του Πιρίν” είναι να εκβουλγαρίσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία και όχι να εκμακεδονίσουν τον χώρο γύρω τους με πρώτη τη Βουλγαρία. Μπορούν να συνυπάρξουν επί αιώνες στον ίδιο χώρο με τους Έλληνες, χωρίς να αισθάνεται κάποιος από αυτούς “αλύτρωτος”. Γι’ αυτόν τον λόγο η “Μακεδονία του Πιρίν” δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα για τους Έλληνες της Μακεδονίας.

Το ίδιο “άφλεκτη” είναι και η “Μακεδονία του Αιγαίου”. Αυτή η Μακεδονία είναι “άφλεκτη”, γιατί οι στόχοι της είναι οι στόχοι των Ελλήνων και —όπως συμβαίνει και με την περίπτωση των Βουλγάρων— δεν αποτελεί στόχο των Ελλήνων της Μακεδονίας να “ενωθούν” με τους Βούλγαρους ή τους Αλβανούς ή τους Σέρβους της υπόλοιπης Μακεδονίας. Είναι “συγκάτοικοι” στον ίδιο χώρο και όχι “αδέρφια”. Δεν έχουν κοινούς στόχους, γιατί δεν είναι ίδιοι. Ο καθένας από αυτούς έχει ανάγκη τον δικό του χώρο και δεν αισθάνονται χωρισμένοι, που ονειρεύονται την “ένωση”.

Η μόνη ιδιομορφία της “Μακεδονίας του Αιγαίου” είναι ότι αυτή είναι η αυθεντική Μακεδονία. Η μόνη αυθεντική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλούστατα είναι η ελληνική. Γιατί τόσο η λέξη Μακεδονία όσο και η λέξη του γεωγραφικού της προσδιορισμού —που είναι η λέξη Αιγαίο— ανήκουν στην ίδια γλώσσα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις λέξεις Πιρίν ή Βαρδάρη, οι οποίες είναι σλαβικές. Ο όρος “Μακεδονία του Αιγαίου” είναι ταυτόσημος με τον όρο ιστορική “Μακεδονία” και γι’ αυτόν τον λόγο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, εφόσον λειτουργεί ως πλεονασμός. Η “Μακεδονία του Αιγαίου” είναι όμοια με τη Μακεδονία της αρχαιότητας, εφόσον την κατοικούν Έλληνες και μιλούν Ελληνικά. Αυτή η Μακεδονία είναι η αυθεντική και ανήκει σ’ αυτούς, οι οποίοι δημιούργησαν όχι μόνον τη λέξη Μακεδονία, αλλά και την ιστορία του όρου που περιγράφει αυτή η λέξη.

Δίπλα σ’ αυτά τα “άφλεκτα” έρχονται τώρα κάποιοι και τοποθετούν μια εύφλεκτη “βόμβα”. Η “Μακεδονία του Βαρδάρη” είναι “εύφλεκτη”, γιατί από τον γεωγραφικό όρο προσπαθούν κάποιοι να “εφεύρουν” νέα εθνική ταυτότητα και νέα εθνική γλώσσα. Από έναν κοινό γεωγραφικό όρο —ξένο προς την ιστορία τους ή τη γλώσσα τους— προσπαθούν να φτιάξουν εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι το ψευδές και αυτό την καθιστά “εύφλεκτη”. Γιατί; Γιατί από την εθνική ταυτότητα και την εθνική γλώσσα εκφράζονται οι εθνικοί στόχοι. Γιατί, όπως είπαμε πιο πάνω, αυτοί, που κατοικούν τη “Μακεδονία του Βαρδάρη”, θα δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι Βούλγαροι και Αλβανοί και η επίσημη γλώσσα τους “δικαιωματικά” θα ονομάζεται “μακεδονική”, ενώ είναι βουλγαρική.

Αυτοί λοιπόν οι “Μακεδόνες” θα προσδιορίσουν τους εθνικούς τους στόχους και αυτοί δεν θα είναι ούτε ελληνικοί, όπως είναι αυτοί της “Μακεδονίας του Αιγαίου”, ούτε βουλγαρικοί, όπως είναι αυτοί της “Μακεδονίας του Πιρίν”. Θα είναι με ψευδή στοιχεία “μακεδονικοί”. Άρα; Άρα θα καλλιεργείται μόνιμα ένας αλυτρωτισμός εξ’ αιτίας του μακεδονικού “οικοπέδου”. Θα αναζητείται μόνιμα η ένωση των αδερφών “Μακεδόνων” της “Μακεδονίας του Βαρδάρη” με αυτούς της “Μακεδονίας του Πιρίν” και της “Μακεδονίας του Αιγαίου”.

Άσχετα με το αν οι Έλληνες της “Μακεδονίας του Αιγαίου” ή οι Βούλγαροι της “Μακεδονίας του Πιρίν” δεν θα θέλουν ούτε καν να τους δουν τους Σκοπιανούς, αυτοί θα ζουν με τον αλυτρωτισμό. Θα επιβιώνουν ως σύνολο εξαιτίας αυτού του αλυτρωτισμού. Θα μιλούν οι Σκοπιανοί στο όνομα δήθεν όλων των “Μακεδόνων”, άσχετα αν δεν θα θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλον. Θα μιλούν οι “ελεύθεροι” στο όνομα και των “σκλαβωμένων”, άσχετα αν αυτό δεν αντιπροσωπεύσει καμία πραγματικότητα. Γιατί θα το κάνουν αυτό; Γιατί αυτό θα είναι πλέον το εθνικό τους παραμύθι. Στην κυριολεξία παραμύθι, εφόσον θα βασίζεται σε ένα ψέμα.
Μιλάμε για πραγματικό ψέμα. Ψέμα, το οποίο αγγίζει τα όρια της ύβρεως. Τι σχέση μπορεί να έχει η ιστορική Μακεδονία του “Στρατηγού-Αυτοκράτορα” των Ελλήνων με τους Σλάβους “λαθρεπιβάτες” της “Λαθρομακεδονίας του Βαρδάρη”; Τι σχέση μπορεί να έχει η έννοια Μακεδονία με όλους τους γύφτους και τσιγγάνους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που μάζεψε ο Τίτο στα Σκόπια; Τι σχέση μπορεί να έχει η υποχρεωτικά ελληνική γλώσσα της διαχρονικής Μακεδονίας με τη βουλγαρική γλώσσα του νεοσύστατου κράτους της FYROM; Τι σχέση μπορεί να έχει η μακεδονική ιστορία με τους εμπόρους ναρκωτικών του Γκρουέφσκι;
Γι’ αυτόν τον λόγο είπαμε ότι με τη νέα πρόταση απειλούνται με “ανάφλεξη” ολόκληρα τα Βαλκάνια. Το “Μακεδονικό Ζήτημα” δεν απειλεί πλέον μόνον την Ελλάδα. Απειλεί πλέον εξίσου και τη Βουλγαρία και άρα σύντομα θα κληθεί κι αυτή να το αντιμετωπίσει. Ό,τι πρόβλημα δημιουργεί το “Μακεδονικό Ζήτημα” στην Ελλάδα, δημιουργεί και στη Βουλγαρία. Δεν θα είναι πλέον μόνον η “Μακεδονία του Αιγαίου” στόχος των Σκοπιανών, αλλά και η “Μακεδονία του Πιρίν”. Απλά η Ελλάδα απειλείται εξαιτίας του πνευματικού μέρους της έννοιας Μακεδονίας, ενώ η Βουλγαρία απειλείται εξαιτίας του υλικού μέρους της έννοιας της Μακεδονίας.

Η Βουλγαρία μάλιστα απειλείται πιο άμεσα, γιατί οι κάτοικοι της “Μακεδονίας του Πιρίν” μιλάνε την ίδια γλώσσα και έχουν τις ίδιες παραδόσεις με την πλειοψηφία των Σκοπιανών. Με λίγες έξωθεν υπερατλαντικές παρεμβάσεις, κάποιες προβοκάτσιες και μερικά κοντέινερ ναρκωδολάρια μπορεί μέσα σε λίγες ημέρες να τιναχθεί στον “αέρα” η ενότητα του βουλγαρικού κράτους. Αυτή η κατάσταση μας αφορά άμεσα, γιατί απειλείται με αποσταθεροποίηση ολόκληρη η περιοχή. Η συμμορία του Γκρουέφσκι μπορεί ν’ αποκτήσει χαρακτηριστικά “καταλύτη” για τις εξελίξεις στην περιοχή. Μια συμμορία απόλυτα εκβιάσιμη και η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα όποιου μπορεί να την απειλήσει.

Το “κλειδί” της κατάστασης το κατέχει η Ελλάδα. Από αυτήν εξαρτάται αν θα συνεχιστούν οι αθλιότητες ή όχι. Η Ελλάδα θ’ αποφασίσει αν θα επιτρέψει τις αποσταθεροποιητικές τάσεις να εκδηλωθούν. Αρκεί να μην αναγνωρίσει την πρωτίστως αντιβαλκανική πρόταση των ιμπεριαλιστών και δεν υπάρχει κίνδυνος. Προδότης θα είναι όποιος Έλληνας ηγέτης τολμήσει ν’ αποδεχθεί αυτόν τον όρο. Ας προσέχει ο Παπανδρέου τι υπογράφει, γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι και ο ελληνικός λαός είναι πολύ πληγωμένος —και εξαιτίας πολλών θεμάτων— για ν’ ανεχθεί επιπλέον και μια νέα εθνική προδοσία.

“ΒΑΡΔΑΡΙΑ” και τέλος. Έννοια, η οποία σέβεται απόλυτα τη γεωγραφία της χώρας, την κοινή παράδοση των μειονοτήτων της και ως λέξη ανήκει στον γλωσσικό πλούτο της πλειοψηφίας των κατοίκων της. Μια έννοια, την οποία δεν την εφηύραν οι Έλληνες αλλά οι ίδιοι και την έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Στη χειρότερη περίπτωση “Μακεδονική ΒΑΡΔΑΡΙΑ”, εφόσον για πρακτικούς λόγους επιμένουν να δανείζονται ξένους γεωγραφικούς προσδιορισμούς και θέλουν ως “νέοι” στην κοινωνία των Εθνών να εντοπίζονται εύκολα στον χάρτη. Η μόνη χάρη που ως Έλληνες μπορούμε να τους κάνουμε, για να μην τους ψάχνουν κάποιοι δίπλα στην Γκάμπια ή τη Μπούργκινα Φάσο.

Μια πολυεθνική ΒΑΡΔΑΡΙΑ —όμοια με το Βέλγιο ή την Ελβετία, για παράδειγμα— εφόσον δεν υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένο βαρδαρικό έθνος. Βαρδαρία, με επίσημη υπηκοότητα των κατοίκων της τη βαρδαρική και με επίσημη γλώσσα τη βαρδαρική διάλεκτο της βουλγαρικής.

Πρέπει να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι είναι μικρά τα εθνικά τους “ποδαράκια”, για να φορέσουν αυτοκρατορικά “παπούτσια”. Να τελειώνει η πλάκα με τους εμπόρους ναρκωτικών, που κυβερνάνε τα Σκόπια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Πρόεδρος του ΕΑΜ Β’

Εμφυτεύσιμο μικροτσίπ - Ποια είναι η χρησιμότητα και ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου επιτεύγματος της βιομετρικής τεχνολογίας όπως ονομάζετε η κατηγόρι

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είναι υποχρεωτικό σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκύλων, να «εμφυτεύσουν» στα κατοικίδια ζώα τους ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του ζώου. Αυτή η είδηση πέρασε στα «ψιλά» όπως λέγετε. Για το τι είναι αυτό το μικροτσίπ όμως ελάχιστα φρόντισαν να πληροφορήσουν τους πολίτες. Ποια είναι η χρησιμότητα και ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου επιτεύγματος της βιομετρικής τεχνολογίας όπως ονομάζετε η κατηγόρια που ανήκει το Veri Chip; Αυτή είναι και η ονομασία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ. Ας μη φαντασθεί κανείς ότι το τσιπάκι αυτό κατασκευάσθηκε από την Applied digital solutions για τα κατοικίδια ζώα.
“Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του”. (Αποκάλυψη 13:16,17)… Όποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαμβάνει χάραγμα εις το μέτωπό του ή εις το χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί του θυμού του Θεού που, ανόθευτο, περιέχεται εις το ποτήρι της οργής Του, και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι εμπρός εις τους άγιους αγγέλους και εμπρός εις το Αρνίον. Και ο καπνός του βασανισμού των θα ανεβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν θα έχουν ανάπαυσιν ημέρα και νύκτα όσοι προσκυνούν το θηρίον και την εικόνα του και όποιος λαμβάνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ θα φανεί η υπομονή των αγίων οι οποίοι τηρούν τας εντολάς του Θεού και την πίστιν εις τον Ιησού. (Αποκάλυψη 14:9-12)

Το VeriChip κατασκευάστηκε από το παράρτημα της Applied digital, με την επωνυμία Digital Angel. Από το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε το VeriChip. Είναι ένας μικροπομπός (μικροτσίπ), του οποίου η εφαρμογή γίνετε ΜΟΝΟ υποδόρια δηλαδή κάτω από το δέρμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούταν μόνο σε ζώα, αυτό όπως ήταν αναμενόμενο άλλαξε και πλέον η χρησιμότητα του εστιάζεται κυρίως στους ανθρώπους. Ήδη αρκετοί άνθρωποι είναι σφραγισμένοι με το τσιπ αυτό. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ. Ποια η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ του μικροτσίπ. Το VeriChip έχει μέγεθος μόνο μερικών χιλιοστών είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού όπως λένε και οι κατασκευαστές του και εμφυτεύετε κάτω από το ανθρώπινο δέρμα με σύριγγα. Μέσα στο τσιπάκι υπάρχει μια κεραία. Αυτή η μικροκεραία καθιστά το VeriChip πομπό ο οποίος εντοπίζετε από δορυφόρο. Έτσι αυτός που το έχει κάτω από το δέρμα του παρακολουθείτε 24 ώρες το 24ωρο μέσω των δορυφόρων, και μπορεί να εντοπιστεί οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκετε. Επίσης το μικροτσίπ αυτό εσωτερικά διαθέτει μια μπαταρία λιθίου και όπως μας ενημερώνει ο κατασκευαστής του Carl Sanders αυτή η μπαταρία φορτίζει από την θερμότητα που εκπέμπει το ανθρώπινο δέρμα. «Ξοδέψαμε 1.5 εκατομμύρια δολάρια μελετώντας σε ποιο σημείο του ανθρωπίνου σώματος να τοποθετήσουμε το τσιπάκι. Βρήκαμε ότι μόνο δυο είναι τα σημεία που ταιριάζει αποτελεσματικά, το ΜΕΤΩΠΟ και το στο επάνω μέρος του χεριού ειδικά του ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ. “Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του”. (Αποκάλυψη 13:16,17). Αυτή την ανατριχιαστική αποκάλυψη μας κάνει ο κατασκευαστής του μικροτσίπ Carl Sanders.
Το VeriChip εκτός από το ότι είναι μια τέλεια μηχανή 24ωρης παρακολούθησης έχει και άλλες λειτουργίες υποδούλωσης του κατόχου του. Μέσα σε αυτό το μικροσκοπικό μηχανισμό μπορούν να αποθηκευτούν πέντε «γκίγκαμπαιτ»(5 gigabytes), δηλαδή 5 δις σύμβολα περίπου, πιο απλά μέσα στο εμφυτεύσημο μικροτσίπ χωράνε κείμενα περίπου δυο χιλιάδων σελίδων! Όλες οι πληροφορίες που επεξεργάζονται οι δορυφόροι από ψηλά έρχονται σε επίγεια ραντάρ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας από αυτούς είναι και αυτός που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει το «ψευδώνυμο» Το Θηρίο. Οι εκεί πράκτορες εκτός ότι μπορούν να εντοπίσουν τον οποιωνδήποτε φέρει το VeriChip κάτω από το δέρμα του και να τον βλέπουν ζωντανά και απευθείας, έχουν και τη δυνατότητα να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες που έχει αποθηκευμένο το μικροτσίπ μέσα του για τον κάτοχο του. Αυτά που μπορούν να διαβάσουν μπορούν να είναι πάρα πολλά γιατί όπως προαναφέραμε το VeriChip μπορεί να αποθήκευση μέσα του κείμενα ως και 2.000 σελίδων. Σημειωτέον ο κάτοχος δεν έχει πρόσβαση να μάθει τα ακριβή στοιχεία που είναι αποθηκευμένα για το πρόσωπο του στο μικροτσίπ που φέρει υποδόρια. Όμως αυτοί που έχουν πρόσβαση μπορούν κάθε φορά να προσθέτουν ή και αφαιρούν διάφορα για τον σφραγισμένο χωρίς αυτός ποτέ να ενημερώνετε για τίποτα. Οποιαδήποτε συκοφαντική πληροφορία μπορεί να περιέχεται μέσα του χωρίς ο υποδουλωμένος πλέων χρήστης να μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.
Με το εμφυτεύσημο κάτω από το δέρμα μικροτσίπ ο κάτοχος γίνετε κυριολεκτικά δούλος του. Πέρα από τις παραπάνω λειτουργίες του, το VeriChip κατασκευάσθηκε για να αντικαταστήσει πολλά από τα δημόσια και μη έγραφα του σημερινού πολίτη. Θα περιέχει μέσα του όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του κατόχου, όπως επίσης το δίπλωμα οδήγησης, αυτό που ξέρουμε σήμερα σαν βιβλιάριο υγείας, ταξιδιωτικό διαβατήριο και το βασικότερο τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου κ.α. Αυτός είναι ο κύριος λόγος κατασκευής και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα της δημιουργίας του VeriChip, να γίνει απολύτως απαραίτητο για τον άνθρωπο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα αυτό που από καιρό σχεδιάζετε. Μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ή αλλιώς CASHLESS SOCIETY. Το πρόγραμμα cashless society (κοινωνία χωρίς χρήματα) είναι ένα σχέδιο που προωθείται από την εταιρεία MONDEX. Το όνομα mondex δεν έχει άλλο νόημα από το ΜΟΝ που είναι το ακρωνύμιο του money που μεταφράζεται ως «χρήματα» και το DEX που με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη ΔΕΞΙ. Δηλαδή MONDEX=ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Πως ακριβώς θα λειτουργεί μια χωρίς χρήματα κοινωνία; Με την κατασκευή του VeriChip πλέον δεν υπάρχει κανένα τεχνικό εμπόδιο.
Όπως είδαμε στο υποδόριο αυτό μικροτσίπ θα περιέχεται μέσα του και ο τραπεζικός λογαριασμός του κατόχου του. Πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να έχει μαζί του μετρητά, θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ θα προμηθεύετε ότι θέλει φτάνοντας στο ταμείο θα βλέπει την ταμία να παίρνει το scanner της και με την ακτίνα λέιζερ να «χτυπάει» ένα-ένα τα προϊόντα στο Bar Code που πλέον όλα τα προϊόντα διαθέτουν και να βγάζει το άθροισμα της τιμής (όπως γίνετε και σήμερα). Αυτό που θα βλέπει μετά ο κάτοχος του VeriChip είναι την ταμία να παίρνει το ίδιο scanner και να το τοποθετεί στο χέρι ή το μέτωπο (ανάλογος που βρίσκετε το τσιπάκι) και αυτομάτως το κόστος των προϊόντων να αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό του σφραγισμένου. Έτσι θα γίνετε κάθε συναλλαγή. Το αποτέλεσμα που γίνεται πλέον φανερό είναι ότι όποιος στο μέλλον και όταν καθιερωθεί το VeriChip δεν δεχτή να το τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του δεν θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει η να πωλήσει τίποτα.” Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του.” (Αποκάλυψη 13:16,17)
Όπως είδαμε τα scanner διαβάζουν τα bar codes στα προϊόντα με την ακτίνα λέιζερ που διαθέτουν. Το κάθε bar code που πλέον αναγράφετε σε όλα τα προϊόντα αποτελείτε από έναν ραβδωτό κωδικό. Ο κάθε ραβδωτός κωδικός αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί είναι φανεροί επάνω στο bar code και είναι διαφορετικοί σε κάθε προϊόν. Όμως ΟΛΑ τα bar codes έχουν τρεις ράβδους που δεν είναι φανερά αριθμημένοι. Έναν στην αρχή έναν στη μέση και ένα στο τέλος του barcode. Τους βλέπουμε στην επάνω φωτογραφία. Αυτά τα τρία δίπλα ζεύγη ράβδων ονομάζονται «ράβδοι φύλακες» και «λένε» στο scanner: το πρώτο πότε να ξεκινήσει το μεσαίο πότε να γίνετε ο διαχωρισμός και το τελευταίο πότε να σταματήσει να «διαβάζει». Αυτές οι τρεις διπλές ράβδοι σε όλα τα barcodes είναι τα ίδια και αμετάβλητα έχουν πάντα τον ίδιο αριθμό σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ράβδους. Ο αριθμός αυτός στον πρώτο μεσαίο και τελευταίο διπλό ράβδο είναι το 6. Επομένως αφού σε κάθε barcode υπάρχουν τρεις «ράβδοι φύλακες» κάθε barcode έχει κεκαλυμμένο επάνω του τον αριθμό 666. Κάθε φορά λοιπόν που το scanner θα «διαβάζει» το barcode και μετά το λέιζερ του θα το μεταδίδει στο μικροτσίπ που θα έχει ο κάτοχος του στο μέτωπο ή στο δεξί του χέρι, αυτόματα θα του χτυπάει και τον Αριθμό του Θηρίου 666 που έχει ήδη κάθε προϊόν μέσω του barcode επάνω του
Επίσης ο κάτοχος του VeriChip θα μπορεί να εντοπίζεται και από επίγεια μέσα. Στα κτίρια ήδη υπάρχουν, και στο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν, συσκευές στις εισόδους τους έτσι ώστε αν κάποιος μπαίνει και διαθέτει το εμφυτευμένο μικροτσίπ με όλα τα στοιχεία και όλο το φάκελο μέσα του οι ανιχνευτές στην είσοδο τα διαβάζουν και η «ασφάλεια» του κτιρίου θα γνωρίζει όλα τα προσωπικά δεδομένα ονοματεπώνυμο διεύθυνση και ότι άλλο θα έχει γράψει ο εκάστοτε στην μνήμη του VeriChip για τον κάτοχο του.
Το τσιπάκι αυτό όπως μέχρι τώρα διαπιστώνουμε υλοποιεί την πλήρη υποδούλωση του ανθρώπου. Αυτή την στιγμή η εταιρία κατασκευής του η Applied Digital Solutions η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Applied Digital το έχει προμηθεύσει σε χιλιάδες ανθρώπους και είναι ήδη κάτοχοι του VeriChip. Μόνο πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι στις Η.Π.Α επιτράπηκε δια νόμου πλέον η ελεύθερη εμφύτευση του στους ανθρώπους. Για να γίνει πειστική η εταιρία και να το εμφυτεύσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, έχει χρησιμοποίηση πολλά δολώματα για να το καταφέρει. Καταρχήν χρησιμοποιεί το ιατρικό άλλοθι. Ότι δήθεν με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλισμένη η υγεία του φορέα του VeriChip. Δηλαδή σε περίπτωση που θα ανέβει λόγου χάρη η πίεση ή θα έχει κάποια αρρυθμία στην καρδιά ο σφραγισμένος, θα χτυπήσει συναγερμός στα κεντρικά γραφεία με τους υπολογιστές μέσω του μικροτσίπ και θα ενημερώσουν τον σφραγισμένο για την κατάσταση της υγείας του. Ο κατασκευαστής του VeriChip όμως Carl Sanders δηλώνει πως σε περίπτωση που σπάσει η εξωτερική γυάλινη επιφάνεια του υποδόριου μικροτσίπ η μπαταρία λιθίου που διαθέτει εσωτερικά αν έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί όπως αυτολεξεί δήλωσε να προκαλέσει σοβαρά έλκη και εξανθήματα….”.έτσι έγινε και τώρα πληγή κακή και γεμάτη πόνους εις τους ανθρώπους, που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου και επροσκύνησαν την εικόνα του.” (Αποκάλυψη 16:2-3)
Για τον λόγο αυτό η FDA, ο αμερικάνικος ΕΟΦ (εθνικός οργανισμός φαρμάκων), ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πως το τσιπ θα πρέπει να έχει χρήση «ασφάλειας» και «ταυτοποίησης» και ΟΧΙ ιατρικού βοηθήματος τινάζοντας το ιατρικό του άλλοθι και όλα περί ιατρικής κάλυψης στον αέρα. Ένα άλλο δόλωμα που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια εταιρία για να πείσει τους ανθρώπους να σφραγιστούν με το VeriChip,είναι το θέμα της ασφάλειας και την εξάλειψη του κίνδυνου από τις διάφορες απαγωγές παιδιών και όχι μόνο που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο. Όμως οι σκοπίμως απληροφόρητοι και παραπλανημένοι πολίτες δεν γνωρίζουν το οριστικό και διαρκές φακέλωμα και τους κίνδυνους υγείας που θα έχουν με το τσιπάκι αυτό κάτω από το δέρμα τους. Είναι επίσης γνωστό ότι το VeriChip συγκαταλεγμένο στους RFID μηχανισμούς δηλαδή σους μηχανισμούς «ταυτότητας με ράδιο συχνότητα» θα μπορεί να επηρεάζει την υγειά του φορέα την σωματική όπως και την ψυχολογική. Οι περισσότερες μελέτες έχουν γίνει για αυτόν το λόγο. Δηλαδή για να δουν κατά πόσο μπορούν με αυτό το μικροτσίπ να προκαλέσουν ασθένειες σωματικές αλλά και ψυχολογικές σε αυτόν που το έχει κάτω από το δέρμα του. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους κατασκευαστές του.

Βέβαια το δόλιο σχέδιο για την επικράτηση του εμφυτεύσημου μικροτσίπ έχει μεγάλη έκταση ραδιουργίας διότι θα είναι κάτι σχεδόν υποχρεωτικό αφού αυτός που δεν θα το έχει δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα. Με αυτή την έννοια είναι σχεδόν υποχρεωτικό. Όμως αυτός που δεν θα θελήσει να σφραγιστεί θα είναι επίσης ελεύθερος να το κάνει αλλά θα υποστεί τις συνέπειες της φτώχιας και του κατατρεγμού. Είναι σίγουρα μια απόφαση που πρέπει με θάρρος να παρθεί. Τα προσεκτικά βήματα που γίνονται για αυτήν την υποδούλωση είναι αθόρυβα και σταθερά. Πολλά έχουμε ακούσει για τη συνθήκη που και η Ελλάδα υπέγραψε και είναι μέλος για να την εφαρμόσει, τη συνθήκη του Σέγκεν. Τη προβλέπει αυτή η συνθήκη; Όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Όμως επειδή κατά τους «κυβερνώντες» είναι κάπως δύσκολο να επιβληθεί το υποδόριο μικροτσίπ, μέσω ραδιουργιών έχουν προβλέψει βήματα εξοικείωσης και προπαγάνδας. Σκέφτονται δηλαδή πριν την εγκαθίδρυση του μικροτσίπ κάτω από το δέρμα το σχέδιο τους να ξεκινήσει με την υποχρεωτική κατοχή μιας «Έξυπνης Κάρτας» (Smart Card). Μιας κάρτας/Ταυτότητας και αυτό πολύ σύντομα θα γίνει και στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνθήκη του Σέγκεν. Αυτή η κάρτα ταυτότητα που σύντομα θα είναι Πανευρωπαϊκά υποχρεωτική δεν θα είναι μια συνηθισμένη ταυτότητα όπως την ξέραμε. Για τον λόγο ότι θα έχει επάνω της και αυτή ένα μικροτσίπ με όλες τις ιδιότητες του υποδόριου μικροτσίπ VeriChip. Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας θα έχει και άλλες λειτουργίες όπως το VeriChip. Έτσι όταν θα χάνετε η θα γίνετε κλοπή της δεν θα είναι τόσο ανώδυνο όσο το να χάνει κανείς μια απλή ταυτότητα αφού επάνω της θα υπάρχει και ο τραπεζικός λογαριασμός το δίπλωμα οδήγησης και άλλα όπως ακριβός το VeriChip. Τότε θα πουν ότι από το να υπάρχουν όλα αυτά τα χρήσιμα δημόσια έγραφα σε μια κάρτα η οποία μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί με αποτέλεσμα να χάνονται και όλα αυτά τα έγγραφα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ του VeriChip το οποίο έχει τις ίδιες λειτουργίες και ακόμα περισσότερες με την διαφορά ότι δεν μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί. Με αυτόν τον τρόπο οι μάζες προθύμος θα σφραγιστούν.
Η Έξυπνη κάρτα θα είναι δηλαδή ο πρόδρομος του εμφυτεύσημου μικροτσίπ
Με έκπληξη ο κόσμος είδε το περιοδικό Standardization News, τον Φεβρουάριο του 1990 να δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ένα χάραγμα αναγνώρισης ταυτότητας. Στην σελίδα 30 το δημοσίευμα αναφέρει:…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Καταραμένε Παπαδόπουλε.....!

40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι…
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα; Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο; Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!
Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα...Κάθαρμα ε κάθαρμα! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.
Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες!
Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!
Τι κατάφερες ρε;
Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;
Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;
Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!
Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;
Όλους τους οικονομικούς εγκεφάλους μετά την μεταπολίτευση (πρωθυπουργούς και υπουργούς) τους μάτιασες! Δεν ντρέπεσαι;
Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις.
Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;
Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;
Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;
Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία;
Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες; Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;
Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;
Δεν λυπόσουνα τα παιδιά μας που σπούδαζαν στα πανεπιστήμια με το άγχος του απουσιολογίου χωρίς να μπορούν να κάνουν ούτε μία τουλάχιστον κατάληψη κάθε χρόνο για ξεκούραση;
Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες .
Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Για τιμωρία σου, σου χρεώνουν εσένα όλοι το Κυπριακό!
Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά; Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το - ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα - και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!
Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;
Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη;
Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!
Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 43 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!
Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.
Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας.
Ούστ Φασισταριά! Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης...αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά; Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!!
Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια ενός ξένου επισκέπτη

Πρόσφατα ένας ξένος φίλος μου επισκέφθηκε την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και για τουρισμό. Εντυπωσιάστηκε από τα Μετέωρα, χαλάρωσε στο Πήλειο και ενθουσιάστηκε από την ανάβαση στον Όλυμπο.

Όλα ήταν υπέροχα - ακόμη και την συγκοινωνία με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ την βρήκε εξαιρετικά βολική! Μέχρι που περιηγήθηκε στην Αθήνα...

Για την Αθήνα μου είπε τα χειρότερα. Δεν αισθανόταν ασφαλής στο κέντρο παρότι διέμεινε στην Πλάκα. Τον είχα προειδοποίησα να μην απομακρυνθεί πέρα από την Ομόνοια αλλά εντέλει χάθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στην "Καμπούλ και το Ισλάμαμπαντ", όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Το πρώτο πράγμα που είπε για την Αθήνα όταν βρεθηκαμε μετά το ταξίδι του, ήταν να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν η ελληνική πρωτεύουσα να είναι γεμάτη Πακιστανούς, Αφγανούς και Μπαγκλαντεσιανούς. Τι να του πρωτοεξηγήσεις; Τόνισε ότι έχει ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαικές πόλεις αλλά τέτοια κατάσταση δεν είχε ξανασυναντήσει.

Μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν αισθανόταν ότι βρισκόταν στην Ελλάδα! Παντού υπήρχαν ξένα μαγαζιά, και τα ναρκωτικά πωλούνταν σε κοινή θέα σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Ομόνοια!

Με όσους εξ αυτών συνομίλησε του είπαν ότι βρίσκονται όλοι παράνομα στην Ελλάδα, και ακόμη και αν συλληφθούν, ουδείς απελαύνεται. Αντιθέτως λίγες ημέρες αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. τους αφήνει όλους ελεύθερους.

Στις 3 ημέρες που έμεινε στην Αθήνα, δύο φορές προσπάθησαν να τον ληστέψουν Ασιάτες μέσα στο Μετρό. Τον έναν δε από αυτούς τον έπιασε και σχεδόν τον παρέδωσε ο ίδιος στην Αστυνομία.

Έφυγε από την Αθήνα με την χειρότερη εντύπωση για την πόλη! Μια εντύπωση που χάλασε την όμορφη εικόνα που σχημάτισε από την περιήγηση του στην επαρχία.

Η αφήγηση γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη ότι ο φίλος μου είναι ... Ινδός!

ΕΨ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Μηδενική αντίδραση" από την Αθήνα για τον τορπιλισμό του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!

Ούτε μία ελάχιστη ουσιαστική αντίδραση, πέρα από μία ανώδυνη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, ότι «Η Ελλάδα μένει πιστή στο έργο», μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εκφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση, έστω ως «ανακλαστική πολιτική κίνηση» για την εν ψυχρώ εκτέλεση του μεγαλύτερου γεωστρατηγικού έργου της σύγχρονης Ελλάδας από την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόϊκο Μπορίσοφ. Ενώ ακόμα και στην Βουλγαρία έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων κατά της απόφασης του Μ.Μπορίσοφ η Ελλάδα που κατά κύριο λόγο πλήττεται από αυτή την απόφαση, δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη ενισχύοντας τις εκτιμήσεις εκείνων που θεωρούσαν ότι οι νέες κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας σε πλήρη σύμπνοια με τον αμερικανικό παράγοντα υπονόμευσαν από κοινού το έργο, έστω και αν «μπροστά» βκήκε η Βουλγαρία.

"Ο Μπορίσοφ σταμάτησε ενεργειακά σχέδια", "Ο Μπόικο σταμάτησε τον αγωγό, ο Τράιτσο" αρνείται", "Ο αγωγός μέχρι την Ελλάδα παγώνει λόγω του κινδύνου διαρροής" είναι οι ενδεικτικοί τίτλοι των εφημερίδων της Βουλγαρίας.
Σκληρή είναι η κριτική που ασκεί στις δηλώσεις Μπορίσοφ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σεργκέι Στανίσεφ, κατά των ημερών του οποίου υπογράφτηκε η τριμερής συμφωνία κατασκευής του αγωγού. Ο Σ.Στανίσεφ κάνει λόγο για "παράφρονη προσωπική απόφαση, με την οποία ο πρωθυπουργός συνεχίζει την πολιτική του που σπέρνει χάος στη Βουλγαρία".
Ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, με σημαντικότερες την άνοδο των τιμών των ενεργειακών πόρων και του ρεύματος, που η Βουλγαρία θα αναγκαστεί να αγοράζει από τους γείτονες της και ο κίνδυνος σοβαρής επιδείνωσης των σχέσεων της Σόφιας με τη Μόσχα.
Την αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο υλοποίησης του διαβαλκανικού πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ ακολουθώντας τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέϊ Σμάτκο, ότι το έργο πλέον δεν υφίσται κυρίως λόγω της βουλγαρικής αδράνειας
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του εγκαταλείπει τον αγωγό, επικαλούμενος φόβους που έχουν εκφραστεί ότι η συμμετοχή στο σχέδιο δεν θα είναι επικερδής, αντιθέτως μπορεί να αποβεί επιζήμια για τη Βουλγαρία.
Ο Μ.Μπορίσοφ επικαλέστηκε, επίσης, τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του αγωγού θα είναι καταστροφική για το περιβάλλον, αλλά η αλήθεια είναι βέβαια πολύ διαφορετική: Η κυβέρνησή του λειτουργεί περίπου ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και αυτό είναι κάτι που είναι ευρώς γνωστό στην Σόφια.
Πάντως αντιδράσεις υπάρχουν και μέσα στην κυβέρνησή του: Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των ανακοινώσεων Μπορίσοφ, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοβ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Μπορίσοφ έκανε τέτοιες δηλώσεις, προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Βουλγαρίας εξέταζε το ενδεχόμενο αποχώρησης από το σχέδιο από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ανήλθε στην εξουσία.
Ο αγωγός, μήκους 300 χλμ., θα μετέφερε ρωσικό αργό από το βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αποτελούσε την κορυφαία ελληνική γεωστρατηγική επιδίωξη τα τελευταία 15 χρόνια. Η άρνηση της ελληνικής πλευράς να πιέσει την Βουλγαρία να σεβαστεί την υπογραφή της ερμηνεύεται από την Μόσχα ως έμμεση συνηγορία στην βουλγαρική κίνηση.
Οι σχέσεις Βουλγαρίας και Ρωσίας είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστούν με την Μόσχα να επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης Μπορίσοφ, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ουκρανίας, έστω και αν η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Στην Σόφια τα μεσαία και κατώτερα στελέχη της κρατικής μηχανής εξακολουθούν να έχουν «φιλορωσικά» αισθήματα.
Η Ρωσία έχει ήδη αντικαταστήσει τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με τον αγωγό Σαμψούνται-Τσεϊχάν στην Τουρκία...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ψευδο-ιστορίες για την ψευτο-βάπτιση του Αβάπτιστου

Η απόδειξη και η ομολογία της κατασκευής

Το πρόβλημα, τους ήταν γνωστό. Καθώς πλησίαζε η Εξουσία, έριξαν από το «έγκυρο ΒΗΜΑ», το 2008, την νέα Εκδοχή για την βάπτιση του Αβάπτιστου, που διόρθωνε τις ελλείψεις της Παλιάς.

Το σενάριο, που διέδιδε η μητέρα, μέσω Σοφίας και Θ. Κατσανέβα, ήταν ότι η Σοφία και ο Γιώργος βαπτίστηκαν από τον Σιάκωβο, στις ΗΠΑ, χωρίς να μιλάνε για τον νονό. Ήξεραν όμως ,ότι καμιά βάπτιση δεν είχε καταγραφεί στην Αρχιεπισκοπή Β&Ν Αμερικής. Έτσι λοιπόν, παρουσίασαν την νέα μυστική «εκδοχή», πού την σέρβιρε το Βήμα στις18 Ιουνίου, 2008. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=59&artId=223254&dt=18/06/2008

Η βάπτιση δεν έγινε στις ΗΠΑ αλλά το 1959, στην Εκάλη:
« ...ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα παιδιά του Αντρέα ορθόδοξοι χριστιανοι».
Δηλαδη, η βάφτιση έγινε με τελετή στο σπίτι. Νονός του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Γιώργος Λιανόπουλος.
« Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου».

Το ζουμί βρίσκεται στο «οικογενειακό μυστικό».Αφού όλα έγιναν μυστικά, μην ζητάτε φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Ο «αβάπτιστος», το 1959 ήταν 7 χρόνων. Επομένως είναι αδύνατο να μην θυμάται την ημερομηνία. Σύμφωνα με το Βήμα είναι ο μόνος χριστιανός ορθόδοξος που βαπτίστηκε…μιαν ημέρα.Που δεν ξέρει πότε ακριβώς. Μιαν ημέρα του 1959. Στο σπίτι. Στο Καστρί. Ο ιερέας της ενορίας της Εκάλης, όσο «μυστική» και να ήταν η «βάπτιση», έπρεπε να καταγράψει το μυστήριο και να υπογράψει ο Νονός.
Και βέβαια, όσο «μυστική» και να ήταν η «βάπτιση», ο παθολογικός φωτογράφος Αντρέας, θα είχε βγάλει κάποια οικογενειακή φωτογραφία. Γιατί δεν τους βρίσκεται;

Το παλιό σενάριο με την «βάπτιση» στην Αμερική, ίσχυε όσο ζούσαν οι παλιοί της ΕΚ, που γνώριζαν το μήνυμα του Γέρου στον Αντρέα. «Μην τολμήσετε να έρθετε αν δεν βαπτίσετε τα παιδιά». Και ήρθαν με τα παιδιά «βαπτισμένα».Επομένως γιατί να τα «ξαναβαπτίσει» ο Γερος;
Τώρα που «έφυγαν» οι παλιοί, μετέφεραν την βάπτιση στο Καστρί.
Αλλά, αφού βαπτίστηκαν το 59 τα παιδιά , γιατί τα έγραψαν στο Κολλέγιο Αθηνών σαν διαμαρτυρόμενους;
Λοιπόν. Αφού θέλουν Διαφάνεια, Αλήθεια, Φως, (νερό τηλέφωνο), ας ομολογήσουν ότι είναι αβάπτιστος να φύγει από την ψυχή τους το βάρος , και να τον βαπτίσουν έστω και τώρα,…. μπας και τον φωτίσει ο Θεός.

Σπ.Χ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Περί χρέους και... πιστωτών

Από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, η οποία να μην έχει χρέος. Εφ’ όσον λοιπόν όλες οι χώρες έχουν χρέη, το ερώτημα είναι: Που χρωστούν όλοι αυτοί;
Μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι χρωστούν σε τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία. Τότε γιατί παγκόσμια γίνεται προσπάθεια μεταβολής προς το χειρότερο των όρων συνταξιοδότησης των πολιτών των κρατών; Γιατί αναγκάζονται τα κράτη, που σημειωτέον έχουν χρέη, να χορηγούν ενισχύσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες; Μάλλον επειδή είμαστε πολλοί στον πλανήτη και πρέπει να λιγοστέψουμε πάσει θυσία. Κι επειδή δεν μπορούν να κάνουν πολέμους συνέχεια (έξοδα) βρίσκουν άλλους τρόπους!!!
Η μεγάλη και καλά κρυμμένη αλήθεια, όμως είναι πως κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν!!!
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Τρομακτικά απλά...
Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στην πρώτη ημέρα κοπής χρήματος, τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε χρήμα παρά μόνο περιουσία. Από τότε μέχρι σήμερα πολύ λίγοι δεν έχουν χρήμα ενώ πολύ λίγοι έχουν πολύ χρήμα. Από τότε μέχρι σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία (assets) έχουν πολλαπλασιαστεί σε πλήθος αλλά και σε αξία εξαιτίας του χρήματος. Τον πολλαπλασιασμό του πλήθους και της αξίας των assets των πέτυχαν οι σημερινοί και χθεσινοί πλούσιοι οι οποίοι μέσω πωλήσεων ΠΑΝΤΑ μαζεύουν το ΧΡΗΜΑ, αλλά ταυτόχρονα έχουν τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ASSETS και να προχωρούν σε νέες πωλήσεις για να μαζέψουν το νέο ΧΡΗΜΑ που κόβουν τα κράτη.
Με λίγα λόγια, κάποιοι έχουν εφεύρει ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ που τους δίνει την δυνατότητα να μαζεύουν το ΧΡΗΜΑ που κόβουν οι (δικές τους;) μηχανές χρήματος.
Το κόλπο είναι τέλειο, έως σατανικό...!
Καθίστε σε μια παρτίδα πόκερ. Μάρκες παίρνεις, μάρκες χρωστάς. Δηλαδή όποιος μαζέψει όλες τις μάρκες είναι και ο πιο μάγκας; Όχι βέβαια! Μάγκας θα είναι αν μπορεί να μετατρέψει τις μάρκες σε πάγια περιουσιακά στοιχεία και σε παραγωγικό ιστό. Όπου μάρκες βάλτε λεφτά. Και κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως να μετατρέπουν την κομπίνα σε ρευστό... Το έχουνε μάθει το παιχνίδι, αφού το παίζουν επί πολλά χρόνια και μάλιστα με σκληρούς στόχους. Δηλαδή, σκοπεύουν στην "αγελάδα", για να πουλάνε μετά στον ιδιοκτήτη της, το... γάλα!!! Είναι το κόλπο, για να αλλάζουν με καπατσοσύνη τα περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των παικτών. Συνήθως, αυτές τις περιουσίες τις παίρνουν από αφελείς, φοβικούς και με πολλά "χρεωστούμενα" πολιτικούς χώρους ή πολιτικούς...
Ας μεταφερθούμε στην Αμερική.
Χρωστάει λεφτά μας λένε όλοι οι αχυράνθρωποι των media. Σωστά; Λάθος! Η Αμερική χρωστάει δολάρια και όχι λεφτά ξένα... Και αφού χρωστάει δολάρια, βάζει μπροστά τις εκτυπωτικές μηχανές που έχει στα χέρια της και... παράγει χρήμα...! Άρα στην πράξη δεν χρωστάει τίποτα. Παίρνει τα δολάρια που τυπώνει, τα δίνει στα Κινεζάκια, μετατρέπει την ισοτιμία στα γρήγορα -γρήγορα 1 ευρώ 2,5 δολάρια και όλα μέλι γάλα.
Θα γίνει αυτό; Μα φυσικά όχι... Πάντα πρέπει να λένε στους παίκτες, στους ηλίθιους πολίτες (σε αυτό το σημείο κοιταζόμαστε όλοι μας στον καθρέφτη), ότι χρωστάνε. Και αφού τους πείσουν (να είναι καλά αυτά τα Media που έχουν κοινή πολιτική σε ολόκληρο τον πλανήτη...).
Τελικά, πλούσιος είναι εκείνος που μπορεί να ελέγχει την μηχανή κοπής χρήματος και με αυτήν να βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι προκειμένου να τους παίρνει-ελέγχει στα μουλωχτά τις πραγματικές αξίες και όχι τα δικά του κουρελόχαρτα τα οποία αξίζουν για προσάναμα σε τζάκι.
Με απλά λόγια, για να καταλάβουμε όλοι μας πως λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα...
Όταν το σύστημα (στο τραπεζικό σύστημα αναφέρομαι), λειτουργεί με 3% όφελος προς τους καταθέτες-πελάτες, ενώ οι δανειολήπτες-θύματα δανείζονται με 8%, τότε μοιραία θα πρέπει να αναπαράγεται αυτό το επιπλέον ετήσιο 5%.
Μια οικονομία που δεν πληθωρίζει το νόμισμα της, αναγκαστικά κάποια στιγμή, μετά απο 30 με 40 χρόνια διαπιστώνει πως όλο το χρήμα έχει μαζευτεί στις τράπεζες και όσους τις ελέγχουν...
Απλά πράγματα, αλλά που να τα καταλάβουμε, με τις συστηματικές-καθημερινές πλύσεις εγκεφάλου που μας υποβάλλουν...
Δίνω δάνεια 1 τρις με 8%, από το 1 τρις που έχω σε καταθέσεις με 3%. Ετήσιος τόκος 50 δισ.!!! Καλή δουλειά...!
Αν δεν κοπεί χρήμα και υπάρχει μια σταθερότητα τιμών τότε σε 20 χρόνια θα μαζέψει ο κάθε τραπεζίτης και το άλλο 1 τρις που κυκλοφορεί στην αγορά!!!! Θα στραγγίξει από χρήμα τελείως την αγορά.
Επειδή όμως κατά καιρούς πληθωρίζουν οι κυβερνήσεις, η χρονοσειρά δεν ολοκληρώνεται σε 20 χρόνια, αλλά πάει ακόμη παραπέρα στα 70 με 100 χρόνια, ανάλογα με το πόσο έντονα πληθωρίζουν το χρήμα που κατέχουν.
Κάποια στιγμή το σύστημα φτάνει στο σημείο μηδενισμού. Εκεί αναγκαστικά το σύστημα αν δεν θέλει να πάει σε πόλεμο πρέπει να πληθωρίσει το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να τυπωθεί εκ νέου χρήμα για να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Εσείς ψάχνετε να βρείτε ποιοι κλέψαν τα λεφτά –καλά κλέψαν και μερικοί κάποια λεφτά– ή που πήγαν τα λεφτά. Τα λεφτά πήγαν σιγά-σιγά, με τον καιρό και σε βάθος χρόνου, στις επιτοκιακές διαφορές, δηλαδή στις τράπεζες και στους διάφορους επενδυτές. Σε αυτή τη φάση ή πληθωρίζουν ή ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΖΩΗ θα κλάψουν μανούλες.
Άντε Αγκέλα, ρίξε 10 τρις ευρώ στην τσόχα, να συνεχίσει το "παιχνίδι"...
Τα χρήματα είναι απλά το μέσο που όμως η αξία του έχει ημερομηνία λήξης. Το πραγματικό χούφτωμα με όρους μέλλοντος είναι ο έλεγχος των κρατικών φιλέτων ανά έθνος. Και ο μηχανισμός λέγεται “οικονομική κρίση” και σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να λειτουργήσει ο "ήπιος μηχανισμός", τότε μπαίνει μπροστά το μεγάλο αλλά σίγουρο κόλπο, αυτό της "πολεμικής κρίσης"...
Καλημέρα και στην υγειά μας... εύχομαι μόνο ο Γιώργος και η παρέα του να έχουν κλείσει πτήση τσάρτερ για την έξοδο στον τόπο της εξορίας και στα βασανιστικά σαλέ, στα καταθλιπτικά καφέ και στα άθλια ρεστοράν του εξωτερικού, από όπου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την δημοκρατία και την ευημερία (άλλων φυσικά και όχι τη δική μας...)


http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_553.html